Știrea zilei

COVID-19 în lume: Un milion de oameni vindecați, aproape 230 de mii de decese, iar unele țări pot fi lovite repetat de pandemie | VIDEO

Un milion de oameni din întreaga lume au fost vindecați de COVID-19. În același timp, numărul deceselor se apropie de 230 de mii de cazuri. De departe, SUA rămâne cel mai afectat stat, atât la numărul de infecții înregistrate, cât și la decese. Morbiditatea printre pacienții infectați de coronavirus crește alarmant și în Marea Britanie, care a ajuns pe locul doi în Europa, depășind Franța și Spania la numărul de victime.

Peste 26 de mii de persoane au murit în Marea Britanie după ce au fost testate pozitiv la COVID-19, au informat autoritățile britanice din sănătate, care au inclus pentru prima oară decesele înregistrate în afara mediului spitalicesc. Pandemia de coronavirus rămâne principala prioritate în Marea Britanie, dar autorităţile se tem că va provoca, indirect, o creştere a deceselor din cauza altor afecțiuni, deoarece mulţi oameni au renunţat la investigaţii medicale de teamă că ar putea lua virusul din spital.

Coronavirusul a ucis până acum peste 133 de mii de europeni, dintre care trei sferturi sunt în Italia, Spania, Franța, și Marea Britanie. În unele țări, cum ar fi Germania, rata de infectare rămâne ridicată și experții lansează tot mai apăsat semnale cu privire la riscurile unui al doilea val al pandemiei.

De luni, aproape 2,7 milioane de italieni se vor întoarce la muncă. Potrivit statisticilor din peninsulă, cel puțin 15% dintre ei vor avea nevoie să folosească mijloacele de transport în comun. Autoritățile au început deja să testeze în tramvaie, autobuze și metrouri, cum poate fi respectată distanțarea socială.

În Suedia, autoritățile din orașul suedez Lund vor transporta o tonă de gunoi de grajd în parcul central al orașului, scrie BBC. Decizia a fost luată pentru a-i descuraja pe locuitorii orașului universitar să dea petreceri în acest weekend. Pe 1 mai, va fi sărbătorită Noaptea Valpurgiei, în care tradiția spune că vrăjitoarele și demonii se dezlănțuie pentru câteva ore. În mod normal, zeci de mii de persoane participă la petrecere.

Și autoritățile din România încearcă să prevină petrecerile de 1 mai. Polițiștii, jandarmii și militarii își vor petrece ziua muncii în misiune, ca să-i oprească pe cei care au de gând să încingă un grătar ori să dea o fugă până la mare. Peste Prut sunt anunțate 12 mii de persoane infectate de coronavirus, iar numărul morților se apropie de 700.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

COVID-19 în lume: Italia iese din carantina, proteste în Europa, sancțiuni dure în Qatar, arestări în Londra | VIDEO

Șefa guvernului belgian, venită în vizită la un spital din Bruxelles, a fost nevoită să …