Știrea zilei

COVID-19 în lume: Rusia, a doua cea mai afectată țară din UE, lipsă de medici în Ucraina, noi motive de îngrijorare în Germania | VIDEO

Federația Rusă a devenit a doua cea mai afectată țară din Europa de coronavirus, după ce a înregistrat 242 de mii de cazuri de infectări. Iar în Germania, la nici o săptămână după ce cancelarul Angela Merkel a anunţat relaxarea măsurilor de carantină, numărul infecţiilor a crescut semnificativ. Bilanţul zilnic al deceselor este în creştere și în Statele Unite. Iar în Anglia şi Ţara Galilor epidemia a ucis cel puţin 20 de mii de oameni aflaţi în cămine de îngrijire. La nivel mondial, peste 4,3 milioane de persoane au fost infectate cu noul coronavirus și peste 293 de mii au murit.

Rusia continuă să urce galopant pantă ascendentă a coronavirusului. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate din nou peste 10 mii de cazuri, dintre care 5000 numai la Moscova. Inclusiv purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Dmitri Peskov, infectat cu noul coronavirus, a fost internat într-un centru medical din capitală rusă.

Bilanţul zilnic al deceselor provocate de coronavirus a început să crească și în Statele Unite. Numărul total al deceselor depășește cifra de 83 de mii. Se aşteaptă ca bilanţul morţilor în Statele Unite, cea mai afectată ţară din lume în termeni absoluţi, să ajungă la 113 mii până în 6 iunie.

Cel puţin 20 de mii de persoane au murit în căminele de îngrijire din Anglia şi Ţara Galilor, ca urmare a pandemiei de coronavirus. Numărul total de decese provocate de COVID-19 din Marea Britanie depăşeşte acum 30 de mii, ridicând mai multe întrebări cu privire la gestionarea crizei de către prim-ministrul Boris Johnson. Datele au apărut la o zi după ce oficialul a prezentat un plan de revenire treptată a britanicilor la serviciu, inclusiv sfaturi privind purtarea de măşti confecţionate acasă.

Apar noi motive de îngrijorare în Germania după ce rata de infectare cu noul coronavirus a crescut din nou, după relaxarea măsurilor. Bilanțul infectărilor a depășit cifra de 173 de mii, iar cel al deceselor a ajuns la cel al deceselor se apropie de 8000 de cazuri.

Situație este dramatică în Ucraina, din cauza lipsei de medici. Până de curând, Guvernul din țara vecină oferea subvenţii pentru salariile medicilor sau pentru plata facturilor din spitale. Acum statul încearcă să introducă o serie de reforme, iar în perioada următoare vor avea loc alte tăieri de la bugetul şi aşa mic al spitalelor.

Cea mai bătrână femeie din Spania, în vârstă de 113 ani, s-a vindecat de coronavirus, după câteva săptămâni de izolare, în care a avut doar simptome uşoare. Între timp, vacanţa în Spania rămâne un subiect sensibil pentru vara aceasta. Guvernul iberic a decis că orice persoană care vine în țară din străinătate va fi plasat în carantină două săptămâni.

Iar după Viena, și Islanda, a anunţat că intenţionează să ofere călătorilor care sosesc pe singurul aeroport internaţional al ţării posibilitatea de a fi testaţi pentru COVID-19, contra cost, pentru a scăpa de o perioadă de plasare în carantină de două săptămâni.

Grecia, una dintre destinaţiile preferate de moldoveni, ar putea introduce un paşaport de sănătate prin care turiştii să dovedească că nu sunt infectaţi cu noul coronavirus. De asemenea, ei ar putea să fie obligaţi să facă analize de sânge şi controale de temperatură înainte de trecerea frontierelor.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

COVID-19 în lume: Italia iese din carantina, proteste în Europa, sancțiuni dure în Qatar, arestări în Londra | VIDEO

Șefa guvernului belgian, venită în vizită la un spital din Bruxelles, a fost nevoită să …