Știrea zilei

COVID-19 în lume: „petreceri COVID” în SUA, Putin îl critică dur pe Lukașenko, numărul morților în Marea Britanie – peste 30.000 | VIDEO

Marea Britanie a devenit prima țară din Europa care depășește pragul de 30 de mii de decese cauzate de coronavirus, autoritățile însă se pregătesc de relaxarea restricțiilor. Peste ocean, autoritățile din SUA sunt în alertă. Asta după ce oamenii au început să organizeze „petreceri COVID” pentru infectarea voluntară cu noul coronavirus. Iar președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko este dur criticat de Vladimir Putin pentru lipsa măsurilor de carantină pe timp de pandemie.

Deși este prima țară din Europa care a depășit pragul de 30 de mii de morți din cauza COVID-19, autoritățile din Marea Britanie au declarat că sunt pregătite să prezinte un plan de relaxare al unor restricții începând de săptămâna viitoare. La capitolul decese doar SUA depășește Marea Britanie, fiind înregistrate până acum peste 74 de mii de cazuri.

În statul american Washington autoritățile au intrat în alertă după ce oamenii au început să organizeze petreceri pentru a se infecta mai repede. Cu genericul „Vino cu propriul tău coronavirus”, acestea sunt desfășurate de persoane sănătoase cu scopul de a se infecta cu noul virus, în speranța că vor grăbi procesul de vindecare și imunizare. Oficialii spun că astfel de practici, din contra stimulează numărul de infectări și sunt iresponsabile, în condițiile în care cercetătorii nu au încă dovezi clare cu privire la capacitatea cuiva de a se reinfecta cu noul coronavirus după ce s-a vindeca.

Iar purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin a criticat „lipsa măsurilor de carantină pentru coronavirus” din statul vecin Belarus, condus de preşedintele Aleksandr Lukaşenko, care a minimalizat în mod repetat pandemia drept o „psihoză”, chiar dacă numărul de infecţii a crescut puternic în Belarus, ajungând la 18 mii. În timp ce Rusia a impus măsuri de izolare, cerând oamenilor să stea acasă, Belarusul şi-a încurajat cetăţenii să meargă la lucru. Mai mult, autoritățile intenţionează să organizeze în data de 9 mai o paradă grandioasă dedicată Zilei Victoriei.

La rândul său, Rusia începe astăzi repatrierea personalului medical militar din Italia, unde a contribuit la combaterea epidemiei de COVID-19 în Lombardia, regiunea ca mai grav afectată, scrie presa rusă. Moscova a luat decizia în contextul creşterii numărului de infecţii cu noul coronavirus în Rusia.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

COVID-19 în lume: Italia iese din carantina, proteste în Europa, sancțiuni dure în Qatar, arestări în Londra | VIDEO

Șefa guvernului belgian, venită în vizită la un spital din Bruxelles, a fost nevoită să …