Știrea zilei

COVID-19 în lume: Peste 230 de mii de decese, recorduri de îmbolnăviri, proteste în România | VIDEO

În ultimele 24 de ore, la nivel global au fost raportate cele mai multe cazuri de infectare cu noul coronavirus de la începutul pandemiei: peste 230 de mii! Cele mai mari creşteri au fost în Statele Unite, Brazilia, India şi Africa de Sud. Iar capitala României a fiert de proteste aseară, oamenii fiind nemulțumiți de legea carantinei și a izolării.

În SUA creşterea alarmantă vine la numai o zi după ce parcul de distracţii Disney World a fost redeschis. De la începutul pandemiei, niciun alt stat american nu a cunoscut o creştere la fel de alarmantă precum Florida în ultimele 24 de ore. În ciuda numărului mare de cazuri, parcul de distracţii Disney s-a redeschis parţial. În prima zi, parcarea a fost ticsită de maşini. E drept că s-au luat măsuri de prevenţie, iar autorităţile locale îşi justifică decizia prin argumente economice. Parcul de distracţii Epcot, care face parte din Disney World, urmează să se redeschidă miercuri. La fel şi Hollywood Studios.

Până acum, în Statele Unite au fost depistate pozitiv 3,4 milioane de persoane. Potrivit Centrului american pentru Controlul Bolilor, 40 la sută din cei infectaţi cu virusul COVID-19 sunt asimptomatici.

În același timp, câteva sute de persoane s-au strâns duminică, în Piața Victoriei din București, pentru a protesta față de legea carantinei și izolării, care urmează să fie votată de Senat. În opinia organizatorilor, „nimic nu justifică adoptarea unei asemenea forme de dictatură medicală, nici dacă epidemia făcea zeci de mii de victime, nu 1000”. Datele oficiale arată că, în România, cazurile de coronavirus sunt pe un trend ascendent. Totuși, protestatarii veniți în Piața Victoriei contestă existența coronavirusului și nu poartă măști, nici nu păstrează distanțarea fizică și socializează în grupuri mari. Oamenii au strigat „Libertate”, „Demisia! Demisia”, „Noi nu suntem o nație de sclavi”, „Jos Guvernul!”, „Jos Dictatura” și „Jos Arafat!”. Jandarmeria Capitalei a anunțat că au fost date 13 amenzi pentru nerespectarea măsurilor de prevenire și combatere a epidemiei, informează Mediafax. Potrivit autorităților, „pe timpul stării de alertă, organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații sau orice alte întruniri sunt interzise”.

Potrivit datelor oficiale, de la începutul pandemiei și până în prezent, în lume au fost confirmate peste 13 milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar mai bine de jumătate s-au vindecat.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

America Latină, a doua cea mai afectată regiune de coronavirus din lume

Mai mult de 200.000 de oameni au murit din cauza coronavirusului în America Latină și …