Știrea zilei

COVID-19 în lume: Peste 17 milioane de îmbolnăviri, în România oficialii analizează reintroducerea stării de urgență | VIDEO

Peste 17 milioane de oameni din întreaga lume s-au infectat cu virusul COVID-19. Statisticile arată că ultimul milion de îmbolnăviri s-au înregistrat în doar patru zile. Statele Unite ale Amercii rămân în continuare epicentrul pandemiei. Numărul persoanelor testate pozitiv cu noul coronavirus crește alarmant, în ultimele săptămâni, și în România, iar autoritățile iau în calcul reintroducerea unor restricții, inclusiv declararea stării de urgență.

Americile sunt în continuare epicentrul pandemiei, urmate de Brazilia, care a înregistrat, în ultimele 24 de ore, aproape 70 de mii de cazuri noi și 1600 de decese provocate de COVID-19, cifre care reprezintă noi recorduri zilnice. Pe locul trei se află India, care a început să adune zilnic în jur de 40 – 50 de mii de noi îmbolnăviri.

Și în țara vecină, România, oficialii analizează reintroducerea stării de urgență din cauza situației extrem de grave. Un set nou de restricții și reguli vor fi aplicate din 1 august și pentru administratorii de terase, care nu vor mai avea voie să primească mai mulți clienți decât numărul de scaune. Orice interacțiune va fi interzisă, inclusiv dansul, iar clienții nu vor avea voie să socializeze nici în zona barului.

România și Suedia sunt țările cu cele mai multe decese provocate de COVID-19, în ultimele 14 zile, raportate la numărul populației. În Suedia, țara care a avut o abordare total diferită în lupta cu noul coronavirus, rata de mortalitate este de patru ori mai mare decât cea din Statele Unite, bilanț deceselor a depășit 5700 de cazuri.

Situația se agravează și în Spania, Madrid, unde numărul îmbolnăvirilor a crescut de patru ori în ultima săptămână. Autorităţile au decis să ia măsuri mai drastice, iar măştile de protecție devin obligatorii în toate spaţiile publice, inclusiv la terase. De asemenea, sunt permise grupurile de cel mult zece persoane. Discotecile şi barurile vor fi deschise până cel târziu la ora 1:30, iar clienţii vor trebui să-şi lase datele de identitate şi un număr de telefon. În ultima săptămână, la Madrid au fost confirmate aproape 1400 de îmbolnăviri cu noul coronavirus. Bilanţul total al persoanelor diagnosticate cu virusul COVID-19 în Spania se apropie de 330 de mii, iar peste 28 de mii de oameni au murit.

Presa mai scrie că ministrul bosniac însărcinat cu problemele veteranilor a murit la vârsta de 53 de ani, fiind răpus de COVID-19.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Atenție, cei care merg la mare: singura frontieră deschisă spre Grecia este blocată de protestatari bulgari

Dacă eşti cumva în drum spre Grecia, află că singurul punct de trecere al frontierei …