Știrea zilei

COVID-19 în lume: Peste 15 milioane de îmbolnăviri, Muntenegru instituie din nou stare de urgență, situație alarmantă în India | VIDEO

Peste 15 milioane de îmbolnăviri cu noul coronavirus au fost înregistrate la nivel mondial, dintre care mai mult de jumătate în Statele Unite şi America Latină. Iar Muntenegru, una dintre destinațiile de vacanță preferate de moldoveni, a instituit din nou stare de urgență, după ce se declarase liberă de COVID-19. În același timp, Organizația Mondială a Sănătății atenționează că oamenii vor începe să fie vaccinați împotriva coronavirusului nu mai devreme de prima jumătatea a anului 2021.

Pandemia se intensifică, iar statisticile arate că în mai puţin de cinci zile, un milion de cazuri noi au fost confirmate în întreaga lume, iar de o săptămână, peste 230 de mii de îmbolnăviri au fost anunţate în medie zilnic.

Totodată, pentru prima oară din luna iunie, Statele Unite ale Americii au depășit pragul de 1000 de persoane moarte din cauza COVID-19, într-un interval de 24 de ore. Este cel mai evident semn că pandemia e departe de a se fi încheiat peste ocean, unde numărul total de cazuri a depășit patru milioane, iar numărul deceselor se apropie de 150 de mii.

Situația este alarmantă și în India. Aproape fiecare al patrulea locuitor din New Delhi, ar fi avut virusul. Conform unui studiu realizat de Centrul Indian pentru Control al Bolilor, circa patru milioane de oameni au fost sau încă mai sunt purtători ai coronavirusului. Pe de altă parte, doar în ultimele 24 de ore, în India – a treia cea mai afectată țară din lume, după SUA și Brazilia – au fost confirmate peste 37 de mii de îmbolnăviri noi, iar numărul total al infectărilor a depășit 1,2 milioane.

Muntenegru, statul care la începutul lunii iunie, proclamase sfârşitul epidemiei de COVID-19 pe teritoriul său, a reintrodus starea de urgenţă în urma înmulţirii accentuate a cazurilor de coronavirus. De miercuri au intrat în vigoare noi restricţii menite să limiteze răspândirea virusului. Este obligatorie purtatul măștii în spaţiile închise şi în unele spaţii deschise în cazul adulţilor şi copiilor cu vârste de peste şapte ani, cu excepţia plajelor şi parcurilor naturale. De asemenea, sunt limitate la maxim 40 de persoane reuniunile în spaţii deschise şi la 20 în cele închise, cu o singură condiţie, să fie păstrată distanţa de cel puţin doi metri între participanţi.

În alt context, 17 mii de kituri false de testare pentru COVID-19 au fost confiscate în urma unei operaţiuni internaţionale, anunță Interpol.

 

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Atenție, cei care merg la mare: singura frontieră deschisă spre Grecia este blocată de protestatari bulgari

Dacă eşti cumva în drum spre Grecia, află că singurul punct de trecere al frontierei …