Știrea zilei

COVID-19 în lume: Peste 11,5 milioane de persoane infectate, 537 de mii de decese și un posibil al doilea val al pandemiei | VIDEO

Peste 11,5 milioane de persoane s-au infectat cu noul coronavirus la nivel global. În același timp, pandemia de COVID-19 a făcut peste 537 de mii de decese în toată lumea. Statele Unite rămâne cea mai afectată ţară, fiind urmată de Brazilia, India şi Mexic la capitolul decese provocate de coronavirus. Totodată, un expert german atenționează despre creșterea riscului celui de-al doilea val de coronavirus în toamnă, intensitatea căruia va fi determinată de cât de mult va călători populația.

SUA rămâne cea mai afectată țară atât la numărul de morţi, cu peste 132 de mii de decese, cât şi la numărul de îmbolnăviri, cu aproape trei milioane de cazuri. Doar în ultimele 24 de ore, SUA au înregistrat 39 de mii 379 de noi cazuri de COVID-19. În același timp, președintele american, Donald Trump, a spus că situația poate fi explicată prin numărul mare de testări.

În Australia, pentru a opri răspândirea pandemiei de coronavirus, s-a decis suspendarea călătoriilor între cele mai populate două regiuni ale țării. Într-una din ele s-a înregistrat, în ultimele două săptămâni, o explozie de cazuri noi, reprezentând 95% din toate noile cazuri de contaminare din Australia.

Totodată, pentru a limita o reizbucnire a pandemiei de COVID-19, Australia și Spania recurg la carantina locală. În Spania, de exemplu, autoritățile din regiunea Galicia, din nord-vestul țării, au reintrodus această măsură pentru o regiune cu peste 70 de mii de locuitori, după o nouă explozie de cazuri noi de contaminare cu noul coronavirus. Sâmbătă, și Catalonia a reimpus carantina locală, dar în general, Spania are peste 297 de mii de cazuri de îmbolnăviri și peste 28 de mii de decese legate de COVID-19. În ultimele două săptămâni însă numărul zilnic de teste pozitive a fost sub zece. Spania și-a redeschis granițele pentru țările din UE și Marea Britanie, fiind în așteptarea turiștilor în vacanța de vară.

Pe de altă parte, expertul german, profesor de medicină pulmonară și membru al grupului de lucru COVID-19 în Germania, Tobias Welte, subliniază că virusul nu a dispărut, iar dacă vom călători la fel ca în trecut, intensitatea celui de-al doilea val nu poate fi determinată. Potrivit lui, nu va exista un vaccin până la mijlocul anului viitor.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Avertisment OMS: Tinerii se pot îmbolnăvi, de asemenea, de forme grave ale infecției COVID–19

Deși dovezile actuale denotă că persoanele vârstnice care suferă de mai m ulte boli sunt …