Știrea zilei

COVID-19 în lume: Peru își tratează bolnavii în stradă, chinezii sunt îndemnați să se relaxeze, sondajele l-au convins pe Trump că măștile protejează | VIDEO

După șase luni de carantină și izolare, cinematografele din China, închise din cauza pandemiei de COVID-19, își redeschid ușile, iar autoritățile îi îndeamnă pe oameni să se relaxeze. Situația este catastrofală însă în Peru, unde spitalele sunt arhipline, iar pacienții sunt conectați la oxigen pe trotuar. În Cuba însă, pentru prima oară de la apariţia focarului de coronavirus, nu a fost înregistrat niciun nou caz de îmbolnăvire.

Pentru a noua zi consecutiv, Cuba nu a înregistrat niciun caz nou de infecție cu noul coronavirus pentru prima oară de la apariţia focarului, în luna martie, și nu au fost raportate decese, informează dpa. Pandemia face însă ravagii în Peru, unde peste 13 mii de oameni au murit și 350 de mii s-au îmbolnăvit. Numărul celor care au contractat virusul depășește cu mult capacitatea spitalelor, așa că pacienții sunt tratați în fața unităților medicale, unde sunt conectați la oxigen chiar pe trotuar. Prin clipe disperate trec și angajații din sănătate, care nu au suficiente echipamente pentru a face față situației.

În timp ce autoritățile chineze lucrează la un vaccin, populația e îndemnată să se relaxeze. Cinematografele din China se redeschid după șase luni de carantină și izolare. Oamenii, totuși, nu trebuie să uite de măsurile de protecție, precum purtarea măștii și păstrarea distanței de cel puțin un metru între ei. Totodată, nu se vor mai servi băuturi sau mâncare în sala de cinema.

Iar președintele american, cunoscut anterior pentru reticența în a purta o mască sanitară anti-coronavirus, dar și pentru încercările de a minimaliza importanța acesteia, a scris pe Twitter că „purtarea măștii este un gest patriotic” și a publicat o fotografie în care este cu mască. Donald Trump a acceptat să respecte această măsură de protecție abia când i-au fost prezentate sondaje care arată că publicul american este în dezacord cu felul în care administrația sa a răspuns coronacrizei.

Între timp, liderii țărilor UE au semnat un acord asupra bugetului pentru perioada anilor 2021-2027 şi asupra Fondului UE de relansare economică post-pandemie.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Atenție, cei care merg la mare: singura frontieră deschisă spre Grecia este blocată de protestatari bulgari

Dacă eşti cumva în drum spre Grecia, află că singurul punct de trecere al frontierei …