Știrea zilei

COVID-19 în lume: Numărul total de cazuri se apropie de 8 milioane, Brazilia – sufocată de pandemie și sărăcie, Grecia își așteaptă turiștii | VIDEO

Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus depistate în toată lumea se apropie de 8 milioane, iar peste 435 de mii de oameni au murit din cauza complicațiilor provocate de COVID-19. Virusul se răspândește într-un ritm alarmant în America Latină – Brazilia a devenit recent a doua ţară din lume, după Statele Unite, cu un bilanţ tragic. Pe continentul european, Grecia se redeschide de astăzi pentru turiști. Autoizolarea la destinație sau la întoarcerea acasă, nu mai este obligatorie.

Dacă până de curând astfel de imagini vedeam în Italia, Spania sau Statele Unite, coșmarul celor aflați în prima linie s-a mutat în America Latină. Între ture, personalul medical doarme pe holuri, iar la câțiva pași, în unele saloane de Terapie Intensivă sunt cei care au pierdut lupta cu virusul. În spitalele de stat din Rio de Janeiro mor cele mai multe cadre medicale, decât în oricare altă parte a țării. Brazilia are, în prezent, cele mai multe decese zilnice.

Și America de Nord e în epuizare. Noile cazuri de înfectare şi spitalizările au atins niveluri record în mai multe state americane, inclusiv în Florida şi Texas, pe măsură ce sunt relaxate restricţiile. Teama că are loc un al doilea val de infecţii sau că statele nu au reuşit să reducă primul val, a determinat oficialii din domeniul sănătăţii să ceară populaţiei să poarte măşti şi să evite adunările mari. Donald Trump încă intenţionează să organizeze primul său miting de campanie sâmbăta viitoare, la Tulsa, dar cei prezenţi vor trebui să fie de acord să nu acuze campania dacă vor contracta COVID-19.

Poziționată pe locul trei în nefastul top, Federația Rusă a efectuat peste 14,8 milioane de teste pentru depistarea coronavirusului, iar 316 mii de persoane, suspecte de COVID-19, se află sub supravegherea medicilor. Dincolo de asta, în Rusia se mai duce o bătălie, cea cu consumul ridicat de alcool în rândul populației. Iar statisticile au crescut din nou, în ultima vreme, din cauza izolării, scrie Deutsche Welle.

Vești bune vin din Republica Elenă. Începând de astăzi, turiștii din majoritatea țărilor europene pot merge în vacanță în Grecia, fără să fie impuși să se autoizoleze, doar Marea Britanie face excepție de la această regulă. La o populație de 11 milioane de oameni, Grecia a raportat sub 200 de decese cauzate de COVID-19. Orice turist care se va infecta pe teritoriul țării va trebui să între în izolare pentru 14 zile la un hotel, pe cheltuiala statului elen.  Turismul asigura peste 20% din PIB-ul Greciei și toți cei din industrie așteaptă cu sufletul la gură întoarcerea oaspeților.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Cetăţenii ruşi au votat: Vladimir Putin va putea candida pentru încă două mandate | VIDEO

Cetăţenii ruşi au aprobat cu largă majoritate reforma constituţională supusă referendumului, permiţându-i astfel preşedintelui Vladimir …