Știrea zilei

COVID-19 în lume: Autoritățile din România se tem de noi scenarii. În Italia și Spania numărul de cazuri se stabilizează | VIDEO

Cu aproape 4.000 de infectări cu coronavirus și 156 de decese, autoritățile din România se tem de noi scenarii “Suceava”, cel mai mare punct roșu pe harta zonelor cu infectări și în alte județe. Cazurile recente arată cum haosul iscat de lipsa procedurilor din sistemul medical poate duce la răspândirea accentuată a virusului în rândul populației. La nivel global, noul coronavirus a infectat peste un milion două sute de mii de oameni și a luat aproape 70 de mii de vieți. Totodată, numărul de cazuri noi de coronavirus la nivel mondial scade pentru a 2-a zi consecutiv.

În România, în ultimile 24 de ore au fost înregistrate 5 decese din cauza COVID 19. Potrivit presei din țara vecină, cele mai multe cazuri confirmate de îmbolnăviri rămân a fi în Suceava și în București.

Iar în Italia și Spania se pare că a apărut luminița de la capătul tunelului. Cele mai recente bilanțuri arată că numărul de cazuri raportate s-a stabilizat, iar decesele au fost mai puține față de ziua anterioară.

În Marea Britanie, în schimb, au murit peste șapte sute de oameni în ultimele 24 de ore. Boris Johnson, premierul Marii Britanii, a fost internat în spital la 10 zile după ce a fost găsit pozitiv după un test pentru coronavirus, scrie BBC. Potrivit sursei, aceasta este o măsură de precauţie, întrucât premierul continua să prezinte simptome persistente de coronavirus la zece zile după testarea pozitivă la virus.

Statele Unite ale Americii se pregătesc pentru cea mai dificilă şi cea mai tristă săptămână de la debutul pandemiei. „Va fi şocant”, spun experţii medicali americani, cu ochii pe bilanțul îmbolnăvirilor care creşte într-un ritm infernal. Sunt peste 336.000 de cazuri în total, dar şi peste 9.600 de decese. În New York, cel mai afectat stat, autoritățile cer disperate ajutor – echipament, dar şi cadre medicale – pentru ca spitalele să facă faţă numărului uriaş de pacienţi.

Premierul Irlandei, Leo Varadkar, medic de profesie, va lucra o tură pe săptămână pentru a da o mână de ajutor în contextul crizei coronavirusului, scrie Reuters.

Iar fostul prim-ministrul libian Mahmoud Jebril a decedat duminică, într-un spital din Cairo, după ce a dezvoltat boala COVID-19 provocată de noul coronavirus, transmite dpa, preluând media din Libia.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

COVID-19 în lume: Țările europene continuă relaxarea restricțiilor, numărul oficial al deceselor în Rusia – pus sub semnul întrebării, EC salută relansarea economiei europene | VIDEO

Țările europene continuă relaxarea restricțiilor impuse pe perioada pandemiei de coronavirus, iar Comisia Europeană a …