Știrea zilei

COVID-19 în lume: 6,5 milioane de persoane infectate, record de decese în Brazilia, australienii fac cursuri de supraviețuire, un vaccin va fi testat pe 2000 de voluntari | VIDEO

Numărul infecțiilor cu noul coronavirus a depășit pragul de 6,5 milioane la nivel mondial. În acest moment, pandemia de COVID-19 a afectat 213 state și teritorii. Bilanțul deceselor a trecut de 388 de mii, iar peste 3,1 milioane de pacienți din toată lumea s-au vindecat. Între timp, Italia și-a redeschis ieri frontierele pentru cetățenii statelor UE. Iar un vaccin împotriva COVID-19, creat de Universitatea Oxford, va fi testat în curând în Brazilia, acolo unde s-a înregistrat o creştere record a numărului de decese înregistrate în decurs de 24 de ore.

Cu aproape două milioane de cazuri de infecție cu virusul COVID-19, Statele Unite ale Americii sunt în continuare cea mai afectată țară din lume. Brazilia este pe locul doi cu peste 584 de cazuri confirmate. O situație gravă este în continuare și în Rusia, unde au murit peste 5380 din cauza COVID-19.

Numărul deceselor din cauza coronavirusului crește din nou în Italia, dar scade numărul de cazuri noi. Astfel, Italia a făcut un nou pas spre revenirea la o oarecare normalitate: și-a redeschis frontierele pentru cetătenii europeni. Pe aeroporturile din trei mari orașe, Roma, Milano și Napoli au fost reluate zborurile internaționale. Iar Austria a anunțat că își deschide joi frontierele cu țările vecine. Și Germania se pregătește pentru a da undă verde la granițe.

În Spania, pacienții care au fost infectați cu noul coronavirus și au ieșit din Terapie Intensivă sunt duși pe plajă. Echipe medicale de la Spitalul del Mar din Barcelona au fost fotografiate ducând oamenii pe plajă, ca parte a unui program conceput pentru a „umaniza” unitățile de Terapie Intensivă, relatează BBC.

Iar pe australieni pandemia de COVID-19 i-a determinat să înceapă cursuri de supraviețuire, în loc de vacanțe luxoase. De curând a fost anunţată iniţierea unor astfel de cursuri în apropiere de Sydney, iar organizatorii acestor tabere au fost luați cu asalt de foarte multe cereri. Cei care s-au înscris vor fi învăţaţi tehnici de supravieţuire, moduri de a procura hrană şi apă în condiţii extreme.

Între timp, un vaccin creat împotriva maladiei COVID-19 de cercetătorii de la Universitatea Oxford va fi testat începând de la jumătatea lunii iunie în Brazilia, prima ţară care va lua parte la aceste teste. Vaccinul va fi testat pe un eşantion de 2000 de voluntari recrutaţi în această săptămână.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Observatorul Seismologic din Iordania: Explozia din Beirut a avut puterea unui cutremur de magnitudine 4,5

Explozia de marți din Beirut a avut puterea unui cutremur de magnitudine 4,5, a calculat …