Știrea zilei

COVID-19: În China epidemia este aproape eradicată, iar în Europa, tot mai multe cazuri | VIDEO

Numărul deceselor provocate de coronavirus în Italia a depășit pragul de 1000 de persoane, iar cel al infectărilor a trecut de 15 mii, anunță autoritățile din peninsulă. Între timp, situația se agravează în România, unde au fost confirmate deja 70 de cazuri, cele mai multe, 25 la număr, au fost înregistrate în București. Printre cei testați pozitiv se numără și un senator PNL.

În Italia, într-o singură zi au fost confirmate 2500 de infectați de coronavirus, iar bilanțul total a ajuns la 15000. În același timp, aproape 1300 de persoane s-au vindecat. Medicii italieni nu mai fac față numărului uriaș de infectări, iar din cauza resurselor insuficiente, trebuie să decidă pe care dintre pacienţi să-i salveze. Lombardia rămâne în continuare regiunea cea mai afectată, cu peste 700 de decese şi aproape 7000 de persoane testate pozitiv.

Și Franța se confruntă cu cea mai gravă criză medicală din ultimul secol, în condițiile în care bilanțul a ajuns la peste 2800 de persoane infectate și 61 de decese, notează presa română.

Totodată, presa străină scrie că Sophie Gregoire Trudeau, soţia premierului canadian Justin Trudeau, a fost diagnosticată cu noul coronavirus. Iar autoritățile din Sankt Petersburg au luat decizia de a anula Forumul Economic Mondial, din acest an, după ce au fost raportate alte două cazuri de infectare în Rusia.

Până acum, în întreaga lume, sunt aproape 133 de mii de cazuri de infectare cu virusul periculos. În ultimele 24 de ore, cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Europa, iar în China epidemia este aproape eradicată, joi fiind doar 8 cazuri noi. De asemenea, numărul deceselor se apropie de 5000. Italia, Iranul şi Spania au înregistrat cele mai multe decese.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

OMS recunoaşte că există “dovezi emergente” despre răspândirea noului coronavirus prin aer

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a recunoscut marţi, 7 iulie, că există “dovezi emergente” despre …