Știrea zilei

COVID-19: Guvernul propune amendă de până la 50 de mii de lei sau chiar până la 7 ani de închisoare

Persoanele care nu respectă măsurile de prevenire a bolilor epidemice vor fi pedepsite cu trei ani de închisoare sau cu amendă de până la 50.000 de lei. Cel puțin așa prevede un proiect al Cabinetului de Miniștri, care, pentru a intra în vigoare, trebuie aprobat și de Parlament, scrie radiochisinau.md.

În cazul în care acțiunile lor au drept consecință decesul vreunei persoane sau degradarea substanțială a sănătății altora, cei care vor fi găsiți vinovați ar putea fi condamnați la cel mult șapte ani de închisoare.

Pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și combatere a bolilor epidemice, amenda pentru persoanele fizice va fi de maxim 25.000 de lei, iar pentru cele juridice, de cel mult 75.000 de lei. Tot cu 25.000 de lei se pedepsește completarea, în mod intenționat, cu date false a fișei epidemiologice, sau refuzul de a o completa.

La recomandarea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Guvernul va avea dreptul să decidă interzicerea manifestațiilor publice, iar, prelucrarea categoriilor speciale de date cu caracter personal va fi permisă și în cazul riscului de declanșare a unei urgențe de sănătate publică.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Cinci decese în rândul pacienților infectați cu COVID-19, inclusiv un lucrător medical din Briceni

În Republica Moldova au fost înregistrate 5 decese noi în rândul pacienților infectați cu noul …