Știrea zilei

COVID-19: Autoritățile municipiului Orhei întreprind toate măsurile necesare pentru a împiedica răspândirea virusului | VIDEO

În raionul Orhei, nu există nici un caz înregistrat de coronavirus, anunță autoritățile locale. Cu toate acestea, 7 persoane revenite recent din Italia care s-au aflat în același avion cu prima femeie infectată cu coronavirus, se află sub supravegherea medicilor. Oamenii sunt plasați în carantină la domiciliu și primesc toate îngrijirile medicale necesare, mai spun responsabilii. Ce ține de închiderea școlilor, conducerea raionului Orhei a decis că elevii vor continua procesul de studii la distanță, ghidați de profesori fie prin internet, fie prin telefon. Ce alte măsuri vor fi întreprinse vedeți din subiect.

La Orhei a vut loc ședința extraordinară a Comisiei de Sănătate Publică, la care s-a stabilit ce măsuri vor fi luate cu privire la riscul răspândirii coronavirusului. În raionul Orhei, actualmente, sunt luaţi sub supraveghere 7 persoane, dintre care 3 persoane dintr-o familie în oraşul Orhei, 2 persoane în satul Vîprova, cu risc sporit de infectare, şi câte o persoană în satul Lucaşeuca şi satul Pelivan. Potrivit medicilor de familie, persoanele menționate nu respectă condiția de izolare la domiciliu.

În scopul reducerii riscului de apariţie şi răspândire a infecţiei cu coronavirusul, la inițiativa președintelui raionului Orhei, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a raionului Orhei va întreprinde un șir de acțiuni care includ și crearea unei celule de criză, care se va întruni zilnic pentru a analiza decurgerea evenimentelor, dar și eficiența măsurilor propuse. Amintim că până acum au fost înregistrate 3 persoane infectate cu coronavirus în R.Moldova, printre care și moldoveanca revenită la 7 martie, cu avionul din Italia. În contact cu bolnava s-au aflat 145 pasageri, dintre care şi 10 ucraineni.

Dintre ei, au fost determinaţi 45 pasageri cu risc înalt de molipsire, inclusiv și acele 2 persoane din Vîprova.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Mai puține teste, mai puțin infectări: au fost confirmate 107 cazuri noi de infectare cu COVID-19, încă șase persoane au decedat | VIDEO

COVID-19 a mai luat viața a încă șase persoane. Este vorba de 4 bărbați și …