Știrea zilei

COVID-19: 66 de cazuri, confirmate în Moldova. Autoritățile evită să vorbească despre localitățile în carantină și studenții izolați | VIDEO

Autoritățile au luat apă în gură și evită să ofere informații despre localitățile din țară intrate în carantină, dar și despre studenții izolați noaptea trecută din cauza virusului de tip nou. Nici ministrul sănătății, dar nici premierul și nici șeful statului nu vorbesc despre asta la nicio intervenție de-a lor, transmisă online. La ședințele tradiționale, jurnaliștii nu au acces, iar ei se limitează la niște declarații seci, care stârnesc și mai mult îngrijorarea. Nici consilierul ministrului Sănătății Cristina Stratulat și nici purtătorul de cuvânt al șefului statului, Carmena Sterpu, nu ne-au răspuns la telefon pentru comentarii. Între timp, autoritățile au anunțat încă 17 cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID19. Patru pacienți au contactat virusul periculos după ce au mers într-o excursie la o mănăstire din Ucraina. Astfel, bilanțul cazurilor confirmate a ajuns la 66. Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, susține că numărul persoanelor suspecte este în continuă creștere, doar astăzi au fiind testate 90 de persoane.

VIORICA DUMBRĂVEANU, ministrul Sănătății: 12 cazuri sunt cu transmitere locală. Și este vorba de 8 cazuri din Chișinău, 1 caz din Hâncești, 2 cazuri din Sângerei și 1 caz din Ștefan Vodă. Avem 5 cazuri de import și este vorba despre Ucraina-4 cazuri și un caz din Rusia. 

IGOR DODON, președintele Republicii Moldova: În ceea ce ține de numărul 17, poate fi considerat o cifră destul de mare. Prognozele noastre erau că vom avea mai multe cazuri, dar noi suntem pregătiți de creșterea numărului de cazuri confirmate în Republica Moldova.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Un nou sistem informaţional de comunicare la aeroport

În timpul pandemiei, precum și în condițiile unei presiuni fără precedent din partea autorităților, Avia …