4 aprilie 2020, sâmbătă
Știrea zilei

Costurile pentru restaurarea Primăriei Chișinău se ridică la câteva zeci de milioane de lei

Primăria capitalei nu își va muta sediul într-un open-space prea curând, scrie Noi.md. Despre aceasta declarat, primarul general al capitalei, Ion Ceban, în cadrul unui interviu oferit pentru unimedia.info.

„Vom face evaluări, trebuie să ne determinăm pentru noi, pentru că aparatul are peste 200 de persoane, angajate 150, dar sunt și alte direcții importante, cum ar fi Direcția Finanțe, cea de Arhitectură, Transporturi, care nu neapărat se află în clădirea nemijlocită a Primăriei. Acum lucrăm să vedem pe cine exact vom muta în clădirea nouă, cum mutăm arhiva de aici, sunt mai multe componente”, a spus edilul.

Chiar dacă nu se știe când își va schimba sediul Primăria, calculele pentru a determina costurile unei eventuale restaurări a clădirii actuale a instituției, care este și monument de arhitectură și istoric, s-au făcut deja.

„Aproximativ 53 de milioane de lei ar costa fără intervenții esențiale pe acoperiș. În principiu, este toată documentația de proiect. Noi avem planificate unele surse financiare, suplimentar vom identifica alte surse”.

Ion Ceban nu a vrut să facă publice, însă, numele celor care își vor aduce contribuția financiară, deși anterior a declarat că a apelat la ambasadorii altor state în Republica Moldova în acest sens și chiar a avut o întrevedere cu diplomații, în clădirea Primăriei.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Centrul de triere de la Moldexpo, aproape gata: În ce condiții și când vor fi primiți primii pacienți | VIDEO

Centrul de triere de la Moldexpo este gata în proporție de 90 la sută și …