Știrea zilei

Coronavirusul provoacă panică în toată lumea: Au fost descoperite noi simptome | VIDEO

Măsuri drastice și fără precedent în Italia, odată cu instituirea epidemiei de coronavirus. Autoritățile au decis să extindă restricțiile privind circulația populației în toate regiunile țării. Asta deși, până ieri, măsurile de carantină, legate de incidența Covid-2019, erau valabile doar pentru câteva provincii din nordul țării și în Lombardia. Așadar, Piața San Marco și Marele Canal al Veneției sunt pustii, la fel, și la faimosul Colosseum din Roma sau la Catedrala din Milano – nu există nici un turist. Totodată, mai multe stațiuni de schi au fost închise pentru vizitatori.

Oficial, de marți, în Italia, toți vor sta acasă. Școlile și universitățile au fost închise până în data de 3 aprilie. Călătoriile în interiorul țării sunt permise doar în scop de lucru sau tratament, precum și în circumstanțe ieșite din comun. Italia este a doua țară din lume, după China, la capitolul cazuri de infecție cu noul tip de coronavirus înregistrate și, a doua în ceea ce privește numărul de decese. În țară au fost depistate puțin peste 9000 de cazuri, iar 463 de persoane au murit.

Și în România autoritățile au decis să închidă temporar toate grădinițele și școlile din toată țara.

Totodată, transportul dinspre și spre Italia a fost oprit, iar cursele de autobuze au fost anulate.

Oamenii de știință din Singapore au dezvăluit noi simptome ale coronavirusului. Unii pacienți au fost diagnosticați cu febră dengue, care se manifestă prin temperaturi înalte ale corpului și erupții care provoacă mâncărime. Deși nu au prezentat alte simptome tipice virusului, analizele efectuate au confirmat prezența infectării la acești pacienți.

Totodată, Organizația Mondială a Sănătății nu exclude ca epidemia ar putea degenera în pandemie, însă susține că este posibil de controlat. În prezent, situația este mai complicată în Coreea de Sud, Italia și Iran. Peste 110 mii de oameni s-au infectat cu noul virus, iar numărul lor este în creștere, iar alte peste 3800 de persoane au murit. În total, boala s-a răspândit în 105 țări.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

COVID-19 în lume: Serbia protestează, România înregistrează al doilea vârf al pandemiei, am putea trăi ani buni obligați să purtăm mască, spun experții | VIDEO

Scenele violente și protestele continuă la sediul Parlamentului sârb, după ce Guvernul de la Belgrad …