Știrea zilei

Coronavirusul ia amploare, în Moldova. Aproape un sat întreg – plasat în carantină | VIDEO

Satul Bălceana, raionul Hâncești a fost pus în carantină. S-a întâmplat după ce o femeie, revenită recent din Italia, a fost diagnosticată cu noul coronavirus, iar zeci de locuitori, care au interacționat cu ea, sunt suspecți că ar fi infectați și ei. Informația a fost confirmată pentru postul nostru de televiziune de primarul localității, Iurie Păsat.

Primarul satului Bălceana, Iurie Păsat, ne-a declarat că cei peste 1800 de locuitori vor sta în carantină până la sfâșitul lunii. Decizia a fost luată de Centrul de Sănătate Publică din raionul Hîncești. Potrivit edilului, instituțiile din sat și-au sistat activitatea. Au rămas deschise doar punctului medical, care va activa de la ora 10 până la 12, Oficiul Poștal și magazinele alimetare, care vor avea un regim obișnuit de muncă. Ca urmare a acestei decizii, cetățenii vor fi monitorizați de medici și voi ieși din casă doar pentru a-și face cumpărăturile.

La fel, din cauza carantinei, nu vor fi operate cursele interurbane Bălceana – Hâncești, iar toate intrările în sat sunt controlate de poliție. Deocamdată, nu se cunoaște numărul total al persoanelor infectate sau a celor suspecte de COVID – 19.
Acum trei zile, o femeie din localitate, revenită recent din Italia, a fost diagnostică cu noulș coronavirus. Potrivit medicilor, ea a ajuns în țară încă la începutul lunii, dar nu s-a autoizolat la domiciliu, timp de 14 zile, așa cum prevăd normele sanitare. Mai mult, a interacționat cu localnicii şi s-a plimbat prin localitate. Drept urmare, la sfârșitul săptămânii trecute, 45 de locuitori au fost puși în carantină la domiciliu.

Duminică, la Hâncești au avut loc și alegeri parlamentare noi, iar în secția de vot din satul Bălceana s-au prezentat la urne aproximativ 300 de alegători.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Medicul Komarovski despre închiderea OrheiLand: O guvernare sănătoasă la cap nu poate să închidă un parc | VIDEO

Cel care a luat decizia de a închide un parc bine amenajat unde sunt asigurate …