Știrea zilei

Coronavirusul, fatal pentru peste 10 000 de persoane din toată lumea. Italia depășește China la numărul deceselor | VIDEO

10 mii de oameni au murit în întreaga lume din cauza coronavirusului, arată ultimul bilanț al Organizației Mondiale a Sănătății. Cea mai înaltă rată a mortalității este înregistrată în Italia, care a depășit China, țara în care a apărut prima oară virusul periculos. Pe fundalul pandemiei, care a cuprins întreaga lume, președintele SUA, Donald Trump, a decis ca Summitul G7, programat în luna iunie, să fie transformat într-o videoconferință.

Coronavirusul a devenit fatal pentru peste 10 000 de persoane din 180 de țări ale lumii, iar un sfert de million de oameni sunt infectați la nivel mondial.

Cea mai sumbră situație este în Italia, unde numărul morților a ajuns la 3400, depășind China, unde au fost înregistrate peste 3200 de decese. O întreagă generație a fost răpusă de coronavirus în peninsulă. Rata mortalității printre cei contaminați constituie 8,2 la sută, în comparație cu celelalte țări, unde este între 2 și 5 la sută. La Reppublica anunță că o asistentă medicală din Veneţia, care trata pacienții infectați de noul coronavirus, s-a sinucis, la vârsta de 49 de ani. Vestea a șocat personalul medical din Italia, colegii acesteia fiind zguduiţi de moartea acesteia. Totodată, 60 de milioane de italieni sunt izolaţi în case și au voie să iasă doar din motive profesionale sau imperios necesare, orice reuniune este interzisă şi şcolile sunt închise.

În Ucraina, în regiunea Cernăuți, au fost confirmate alte cinci cazuri de infecție cu noul coronavirus. În prezent, în țara vecină sunt înregistrate oficial 26 de cazuri de COVID-19 și 3 decese.

Și în Federația Rusă numărul celor infectați a ajuns la 199 de cazuri, majoritatea fiind confirmate în Moscova. Pe de altă parte, Belarus, unde sunt raportate 51 de cazuri de coronavirus, sfidează pandemia și a dat start joi campionatului intern de fotbal.

Vești bune vin din China, unde pentru a doua zi consecutiv nu a fost raportat niciun local, în timp ce numărul celor importate a atins un record, potrivit AFP. De la debutul pandemiei, circa 81 de m de persoane au fost contaminate în ţara asiatică, în prezent mai sunt încă aproximativ 7000 de bolnavi.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

COVID-19 în lume: Serbia protestează, România înregistrează al doilea vârf al pandemiei, am putea trăi ani buni obligați să purtăm mască, spun experții | VIDEO

Scenele violente și protestele continuă la sediul Parlamentului sârb, după ce Guvernul de la Belgrad …