Știrea zilei

Coronavirusul este de neoprit în țările europene | VIDEO

Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus în Europa este în creștere. Italia este cea mai afectată țară, urmată de Franța, Germania și Spania. Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor a crescut nivelul de alertă de la “mediu” la ”înalt” – semn ca virusul continuă să se răspândească. Totuși, Organizația Mondială a Sănătății nu consideră că s-au îndeplinit condițiile necesare pentru declararea unei pandemii.

Bilanţul epidemiei Covid-19 a ajuns la peste 50 de morţi în Italia, iar numărul total al infecţiilor este mai mare de 1800, anunţă autorităţile din peninsula. Până acum, au fost externate 150 de persoane care s-au vindecat.

Totodată, ședința Comisiei de la Veneția programată pentru martie a fost amânată din cauza coronavirusului, iar Parlamentul European a anulat toate evenimentele cu participarea persoanelor dinafara stuff-ului instituției. COVID 19 a ajuns în cel puțin 68 de țări de pe Glob, iar cele mai grave focare, după Asia, sunt în țările europene. China a raportat 125 de cazuri noi, ridicând bilanțul la peste 80 de mii de persoane. Numărul de decese ajunge la 3000. Totodată o femeie de 98 de ani, cea mai vârstnică pacientă din China, s-a vindecat de coronavirus. Ea și fiica sa de 54 de ani, la fel infectată, au fost externate. În America, 6 persoane au murit în urma infecției. În Arabia Saudită, autoritățile au interzis accesul pelerinilor la moscheea sfântă de la Mecca. Este pentru prima oara când saudiții iau această măsură.

OMS nu a declarat deocamdată pandemie de coronavirus.

  •  
  •  
  • 4
  •  

Citește și

COVID-19 în lume: Serbia protestează, România înregistrează al doilea vârf al pandemiei, am putea trăi ani buni obligați să purtăm mască, spun experții | VIDEO

Scenele violente și protestele continuă la sediul Parlamentului sârb, după ce Guvernul de la Belgrad …