Știrea zilei

Coronavirus: Recomandările MAEIE pentru cetățenii moldoveni din Italia

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al R. Moldova vine cu precizări după ce Italia a devenit țara europeană cu cele mai mai probleme după apariția coronavirusului.

Astfel, în contextul creşterii numărului de cazuri confirmate de infecţii cu virusul Covid-19 (coronavirus), MAEIE recomandă cetăţenilor Republicii Moldova aflați în Italia să respecte cu stricteţe recomandările autorităţilor italiene la acest subiect, transmite Știri.md.

„În prezent, Ambasada Republicii Moldova la Roma, împreună cu Consulatul General de la Milano şi Consulatul de la Padova, se află în legătură constantă cu autorităţile italiene cu atribuţii în gestionarea situaţiei privind coronavirusul. Până în prezent, nu s-au primit notificări din partea acestora cu privire la existenţa vreunui cetăţean al Republicii Moldova printre persoanele infectate şi nu au fost primite nici solicitări de asistenţă consulară din partea cetăţenilor moldoveni”, anunță ministerul.

Totodată, MAEIE reiterează că cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă pe teritoriul Italiei pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon de urgenţă ale Ambasadei Republicii Moldova la Roma: +39 3294421091; Consulatul General de la Milano +393206108989 şi Consulatul din or. Padova+393805905331, precum şi la Centrul de Apel al MAEIE 0 80 090990 (apeluri din Republica Moldova) sau +373 22 788722 (apeluri din străinătate).

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Tânăr înjunghiat mortal, găsit sub un pod din Chișinău

Trupul neînsuflețit al unui tânăr a fost găsit zăcând sub viaductul din sectorul Botanica al …