Știrea zilei

Coronavirus: Primul caz la Moscova

Autorităţile ruse au confirmat luni primul caz de coronavirus la Moscova, la un bărbat care s-a întors dintr-o călătorie în Italia, informează France Presse.

Singurele cazuri confirmate până acum în Rusia erau doi chinezi, care au fost declaraţi de atunci vindecaţi, şi trei ruşi contaminaţi pe pachebotul Diamond Princess şi repatriaţi în ţara lor, dar nu în capitală, scrie agerpres.

Potrivit Centrului operaţional rus de luptă împotriva coronavirusului, tânărul s-a întors din Italia pe 23 februarie când deja se simţea rău. El s-a prezentat autorităţilor medicale în data de 27, dar confirmarea că este purtător al virusului nu a ajuns decât luni. Simptomele sale nu sunt severe, adaugă comunicatul centrului.

Virusul Covid-19 originar din China a ucis peste 3.000 de persoane în întreaga lume, un prag depăşit luni dimineaţă. Peste 90.000 de cazuri au fost înregistrate în întreaga lume.

Pentru a preveni răspândirea coronavirusului, Rusia a luat mai multe măsuri draconice faţă de China, interzicând în special accesul chinezilor pe teritoriul său şi închizând cei circa 4.250 km de frontieră comună.

Săptămâna trecută, intrarea pe teritoriul rus a fost interzisă iranienilor şi au fost impuse restricţii severe sud-coreenilor, două ţări cu focare acute de contaminare.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Cetăţenii ruşi au votat: Vladimir Putin va putea candida pentru încă două mandate | VIDEO

Cetăţenii ruşi au aprobat cu largă majoritate reforma constituţională supusă referendumului, permiţându-i astfel preşedintelui Vladimir …