Știrea zilei

Coronavirus: Noi detalii despre moldovenii de pe nava Diamond Princess

Cei trei cetățeni ai Republicii Moldova de pe vasul de croazieră Diamond Princess, blocat într-un port din Japonia, nu au fost infectați cu Covid-19. Asta a anunțat Ministerul de Externe de la Chișinău printr-un comunicat.

„Cei trei cetățeni moldoveni, dintre care doi dețin și cetățenie română, membri ai echipajului navei de croazieră Diamond Princess, au fost debarcați și transferați într-o unitate specială, în apropiere de Tokyo, în localitatea Wako din prefectura Saitama. Rezultatele ultimelor teste medicale atestă absența virusului coronarian. Ei se vor afla, ca măsură preventivă, în următoarele 14 zile în carantină, într-un campus unde fiecare persoană va dispune de cameră separată cu balcon și bloc sanitar individual”, a menționat ministerul.

Potrivit comunicatului, misiunea diplomatică din Japonia se află în contact permanent cu cele trei persoane aflate în carantină.

Contrar celor spuse de Ministerul de Externe, pe 27 februarie, ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, anunțase că doi moldoveni ar fi părăsit vasul datorită cetățeniei române pe care o dețin, fiind transportați la București. Totodată, oficiala spunea că al treilea moldovean se află în continuare pe vasul de croazieră.

Menționăm că, dintre cele 3.700 de persoane aflate pe vas, peste 620 au fost diagnosticate cu noul tip de coronavirus, iar doi pasageri au murit.

agora.md

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

7 nou-născuți COVID pozitivi la Bălți, Mitropolia Moldovei îndeamnă moldovenii la post aspru, fabrica „Bucuria” s-ar confrunta cu un focar de infecție | VIDEO

Fabrica Bucuria nu are motive de bucurie. Aproape 100 de angajați ar fi infectați cu …