Știrea zilei

Coronavirus în toată Europa: Cea mai sumbră zi de la izbucnirea pandemiei | VIDEO

Cea mai sumbră zi de la izbucnirea pandemiei! Marți a fost înregistrat un număr-record de persoane care s-au îmbolnăvit de coronavirus. Nu mai puțin de 17.000 de teste au ieșit pozitive, reprezentând cel mai mare număr de bolnavi din 2020, anunță Organizația Mondială a Sănătății.

Între timp Ucraina înregistrează al doilea deces provocat de COVID-19, România închide toate restaurantele, cafenelele, saloanele de îngrijire personală, iar slujbele religioase sunt interzise în spații închise. Muntenegru, unica ţară din Europa care nu avea până acum niciun caz de Coronavirus, a anunţat primele două persoane infectate.

În Ucraina a fost înregistrat al doilea caz de deces din cauza COVID-19. Este vorba despre o femeie de 33 de ani din regiunea Cernăuți. În total, în țara vecină, în ultimele 24 de ore au fost confirmate 7 cazuri noi de coronavirus.

Momentan coronavirusul a penetrat deja toate țările europene și SUA. Muntenegru, singurul stat ocolit de COVID-19, până acum, a raportat marți seara primele două cazuri de contaminare. Statele membre ale Uniunii Europene au decis în unanimitate să interzică timp ce 30 de zile intrarea în UE a persoanelor care nu sunt cetăţeni ai blocului comunitar, a anunţat cancelarul german Angela Merkel.

În România numărul celor testați pozitiv se apropie de 250, iar autoritățile au anunțat suspendarea activității restaurantelor, barurilor și cafenelelor, dar și activităţile culturale, artistice, religioase, sportive, de divertisment, de tratament balnear şi de îngrijire personală realizate în spaţii închise. Italia înregistrează a treia zi consecutiv un val uriaș de morți – 345 de noi decese în ultimele 24 de ore, bilanţul epidemiei de coronavirus ajungând la 2.503 morţi. Numărul total de cazuri de coronavirus în peninsulă a crescut la peste 31.500 de persoane.

Federaţia de Fotbal din Rusia a suspendat campionatul până pe 10 aprilie din cauza pandemiei de coronavirus, după ce în țară s-au depistat aproape 100 de contaminări.

În același timp, Directorul pentru Europa al OMS a declarant că măsurile radicale, precum închiderea şcolilor şi a frontierelor pot încetini pandemia provocată de noul coronavirus, dar nu o pot stopa, subliniind că „este fără sens ca oamenii să se plimbe pe stradă cu măşti”.

Pe de altă parte tot mai puține cazuri de infectare cu coronavirus sunt anunțate în China, țara de unde a pornit pandemia. Miercuri, pentru a doua zi consecutiv a fost raportat un singur caz de contaminare locală cu noul coronavirus şi 12 cazuri de ”import”. Totodată China anunță, după teste clinice, că medicamentul antiviral pentru gripă Favipiravir este eficient împotriva COVID-19. Potrivit ultimului bilanț la nivel mondial sunt 198.600 de cazuri de invectare cu noul coronavirus, 82.770 de oameni s-au vindecat, iar aproximativ 8.000 au decedat.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

COVID-19: Încă două decese, în România. Una dintre victime avea 27 de ani

O tânără, în vârstă de 27 ani, din județul Botoșani a decedat din cauza coronavirus …