Știrea zilei

Coronavirus în România: Şcoli închise şi 20 de persoane în carantină

Primul român infectat cu noul coronavirus a ajuns, joi dimineaţa, la Institutul Matei Balş din Capitală. Acesta a fost transportat din Gorj, acolo unde, potrivit autorităţilor, a fost izolat la domiciliu de două zile. Şcolile din comuna unde locuieşte primul român depistat cu noul coronavirus au fost închise, scrie presa română.

Şcolile din comuna unde locuieşte primul român depistat cu noul coronavirus au fost închise / 20 de persoane sunt izolate la domiciliu

Şcolile din comuna Prigoria, judeţul Gorj, unde locuieşte primul român depistat cu noul coronavirus, au fost închise, joi dimineaţa, iar 20 de persoane din localitate sunt izolate la domiciliu, a declarat, pentru mediafax, primarul Iuliana Iliescu.

Primarul comunei Prigoria, Iuliana Iliescu, a spus că tânărul care a fost confirmat cu noul coronavirus lucra la un atelier de prelucrare a lemnului, care îi aparţine italianului de 71 de ani, diagnosticat, la Rimini, cu Covid-19.

„Băiatul lucra la un atelier de prelucrare a lemnului în Târgu-Jiu. Au mai luat probe din localitate şi urmează să mai ia. Avem un număr total de 16 probe, de la vecini. Avem decizie de la inspectorat, închidem şcolile, grădiniţele, măsuri de carantină la domiciliu, le asigurăm noi prin primărie apă şi hrană pentru 20 de persoane. Izolate la domiciliu sunt cele şapte şi cele cărora urmează să le recolteze. O să decidem dacă închidem şi primăria”, a spus Iuliana Iliescu.

Primul român infectat cu noul coronavirus a ajuns la Institutul „Matei Balş”. Pacientul nu prezintă simptome specifice, iar medicii au stabilit deja o schemă de tratament

„Transportul s-a desfăşurat în condiţii normale pentru astfel de situaţii şi nu a reprezentat niciun pericol pentru pacient, personalul medical sau alte persoane. Bărbatul care a contactat virusul a fost transportat cu o autospecială SMURD din cadrul ISU Dolj dotată corespunzător şi având condiţii de izolare totală a pacientului. De asemenea, pe timpul transportului, pacientul a fost asistat, pe lângă personalul medical, de un echipaj specializat în intervenţii de tip CBRN (situaţii de contaminare chimică, biologică, radiologică sau nucleară)”, au transmis, joi dimineaţă, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Potrivit acestora, bărbatul va rămâne la Institutul Matei Balş izolat complet de restul pacienţilor. Medicii au stabilit deja o schemă de tratament, iar starea sa este bună, neavând simptome specifice, mai spune Ministerul Sănătăţii.

Autorităţile au anunţat miercuri seara că pacientul diagnosticat cu noul coronavirus este un bărbat dintr-o comună din Gorj, care este, în prezent, în stare bună şi nu are simptome de boală. Acesta fusese izolat şi supravegheat în ultimele două zile, au anunţat autorităţile. Familia bărbatului, formată din şapte persoane, a fost pusă în carantină.

„În urma testării făcute persoanelor din judeţul Gorj care au întrat în legătură cu cetăţeanul italian din Rimini am descoperit primul caz de infectare cu coronavirus. Este vorba de o persoană total asimptomatică. Mai avem în lucru 33 de teste din acea zonă şi vă vom confirma rezultatele imediat ce va fi posibil. (..) Este un contact direct al italianului”, a spus Victor Costache, ministrul Sănătăţii.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Grav accident în Chișinău. Pasagerul aruncat peste geam, iar mașina făcută zob | FOTO

O mașină a fost transformată într-un morman de fiare, după ce a fost implicată într-un …