Știrea zilei

Coronavirus în Moldova: Numărul pacienților aflați în stare gravă a ajuns la 114. Câte persoane s-au recuperat | VIDEO

Două persoane au murit din cauza coronavirusului în ultimele 24 de ore, iar numărul pacienților aflați în stare gravă a ajuns la 114, șapte dintre ei fiind conectați la aparatele pentru respirație artificială. Astfel, bilanțul deceselor din Moldova a ajuns la 24. În această dimineață, Ministerul Sănătății a anunțat că doi bărbați cu vârste de 62 și 71 de ani au fost răpuși de virusul periculos. Totodată, autoritățile au anunțat că o altă localitate din raionul Ștefan Vodă – satul Talmaza – va fi plasată în carantină, după ce 29 de locuitori au fost depistați pozitiv la COVID-19.

VIORICA DUMBRĂVEANU, ministrul Sănătății: „Vin cu o noutate regretabilă în contextul persoanelor care au decedat. Vorbim despre decesul unui bărbat de 71 de ani, persoană decedată la Institutul de Medicină Urgentă, care a fost internată în data de 2 aprilie și este originar din Cahul. În al doilea caz este vorba despre un bărbat de 62 de ani care a decedat, la fel, la Institutul de Medicină Urgentă, internat în data de 5 aprilie și care este originar din Glodeni. Dacă este să ne referim la starea persoanelor care sunt spitalizate avem în stare gravă 114 persoane, gravitate medie – 328 persoane, în rest, este vorba de stare satisfăcătoare a pacienților. Avem șapte persoane care sunt la respirație artificială, sunt intubate, patru persoane sunt la Spitalul Republican. Și la Institutul de Medicină Urgentă avem trei persoane intubate. Numărul total al persoanelor care sunt tratate este de 43 și avem încă trei persoane care se externează după cea de-a doua probă de laborator, care este realizată. Pe platforma punctului focal a fost luată decizia de a înainta recomandarea Comisiei pentru Situații Excepționale de a institui regim de carantină în satul Talmaza. Înțelegem că este vorba de un sat mare, cu un număr impunător de populație, dar reieșind din numărul celor infectați în acest sat, vrem să prevenim anumite efecte care pot urma, ca rezultat al înregistrării a 29 de persoane infectate. Vreau să menționez că astăzi la Kiev va ateriza un avion și este vorba despre acel lot de ajutor umanitar care vine din partea poporului chinez.

Una dintre persoanele decedate din cauza COVID-19 este consilier municipal şi raional din Cahul, preşedinte al Organizației Teritoriale a Partidului Socialiștilor din localitate, Vasile Mihailov. El s-a stins din viaţă aseară, la Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău, unde a fost internat. Diagnoza COVID-19 i-a fost confirmată lui Vasile Mihailov la finele lunii martie. El avea 71 de ani. Informaţia a fost confirmată pentru portalul ziuadeazi.md de către colegii acestuia din Consiliul municipal şi raional.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Grație Partidului Politic „ŞOR”, mai mulţi moldoveni rămași blocați în Abhazia au ajuns în țară | VIDEO

Mai mulţi moldoveni rămași blocați în Abhazia, din cauza pandemiei de coronavirus, au ajuns în …