Știrea zilei

Coronavirus: Două consulate ale Republicii Moldova în Italia își suspendă activitatea | VIDEO

Din cauza coronavirusului, consulatele țării noastre din Milano și Padova își suspendă activitatea, începând de astăzi, pentru o perioadă de zece zile. Anunțul a fost făcut de Ministerul Afacerilor Externe, care informează că cele două consulate din Italia vor reacționa doar în situații de maximă urgență, cu programare prealabilă prin telefon. Între timp, Organizația Mondială a Sănătății anunță că noul Coronavirus s-ar putea transmite și prin intermediul bancnotelor. Din acest motiv OMS îndeamnă populația din întreaga lume să se spele cât mai des pe mâini și să încerce să folosească bancnotele și monedele mai puțin. Ultimul bilanț arată că peste 95 000 de oameni, din 84 de țări, sunt infectați cu virusul periculos.

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății spun că ar fi mai indicat ca oamenii să folosească mai mult plățile cu un card contactless, ceea ce reduce la minim contactul dintre oameni, iar tranzacțiile sunt efectuate în mod automat. Și asta pentru că, explică OMS, COVID-19 nu este exclus să persiste mai multe zile pe bancnote. În urma acestei declarații, Banca Angliei a lansat un apel public către oamenii să se spele pe mâini cât mai des, după ce folosesc banii. China și Coreea de Sud sunt primele țări care, încă de luna trecută, au început să dezinfecteze bancnotele intrate în uz, într-o încercare disperată de a opri răspândirea coronavirusului. Oficialii folosesc aparate cu raze ultraviolete sau temperaturi ridicate pentru a steriliza banii, care erau sigilați, ulterior, timp de 14 zile, după care erau repuși în circulație.

Între timp, bilanțul deceselor provocate de coronavirus, în întreaga lume, se apropie de 3300, cele mai multe victime fiind înregistrate în China. În acest moment, sunt aproape 95 500 de cazuri la nivel global, virusul fiind atestat în 84 de țări. Bilanțul continuă să crească alarmant în Coreea de Sud, Iran, dar și în Statele Unite ale Americii, unde au fost înregistrate nouă decese.

Totodată, o altă navă, cu 2300 de oameni la bord, se află în carantină, într-un port grecesc. Asta după ce un pasager austriac, debarcat recent, a fot testat pozitiv cu noul coronavirus în țara sa. Potrivit infromațiilor, pasagerul debarcase în Italia.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Tânăr din Strășeni, cercetat penal după ce a intrat cu un cuțit și un ciocan în Centrul de asistență a victimelor violenței în familie

Un tânăr în vârstă de 22 de ani, originar din raionul Strășeni, a fost reținut …