Știrea zilei

Coronavirus: 1.000 de turişti, izolați într-un hotel din Tenerife

Un medic italian aflat în vacanţă în Tenerife a avut rezultat pozitiv la testul pentru coronavirus. 1.000 de turişti, din hotelul în care acesta a fost cazat, au fost izolaţi. Medicul se presupune a fi din Lombardia, scrie presa română.

Potrivit La Repubblica, medicul italian era în vacanţă în Tenerife şi s-a simţit rău.

Rezultatul testului pentru coronavirus făcut de laboratorul de microbiologie al Spitalului Universitar Nuestra Señora de Candelaria a ieşit pozitiv, scrie cotidianul italian citând surse ale Europa Press.

Turistul, cel mai probabil din Lombardia, a început să se simtă rău şi a mers la clinica Quirón din Tenerife, unde a fost izolat imediat.

Informaţia a fost confirmată de preşedintele Insulelor Canare, Ángel Víctor Torres, care a scris pe Twitter că după primele teste pozitive, medicului italian i se vor face alte analize la Centrul Naţional de Microbiologie al Institutului de Sănătate Carlos III din Madrid.

Turiştii hotelului din Adejie în care era cazat medicul italian sunt în carantină. Se vorbeşte despre o mie de oameni.

Mai există un caz suspect şi în Asturias, unde o tânără de 25 de ani s-a întors dintr-o vacanţă în Italia, din zonele afectate de coronavirus. Aceasta e internată la spitalul din Asturias (HUCA).

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

COVID-19: Încă două decese, în România. Una dintre victime avea 27 de ani

O tânără, în vârstă de 27 ani, din județul Botoșani a decedat din cauza coronavirus …