Știrea zilei

Copii înjurați la o școală din Capitală. Reacția directorului liceului: Suntem și noi oameni | VIDEO Update

A încurcat educația cu înjurăturile, insultele și amenințările. Vorbim despre o profesoară de la un liceu privat din capitală, care a fost înregistrată cu un dispozitiv audio în timp ce striga la copiii de clasa I. Înregistrările au fost postate pe o rețea de socializare de către părintele unui copil care frecventează instituția respectivă.

Totul a ieșit la iveală după ce mai mulți părinți au observat schimbări în comportamentul copiilor. Astfel, aceștia au decis să facă înregistrări cu un smart watch purtat de copii. ”Ceea ce am auzit, ne-a lăsat pur și simplu mască pe toți”, a scris tatăl unui copil pe o rețea de socializare.

„Chelea rea și răpănoasă, ori o bate ori o lasă. Mă apropii de tine și te zgâlții că vei intra în dulapul acela. Eu o să te bat pe tine cu capul de masa ceea.”

Pe parcursul celor 10 minute care au fost înregistrate, se aude cum dascălul nu încetează să umilească copiii. Numele profesoarei nu a fost făcut public, însă la începutul înregistrării a fost afișată o imagine cu Liceul „Socrate”. Directorul liceului, Ion Sirețeanu, spune că s-a autosesizat pe acest caz și urmează ca ulterior să ia o decizie corectă.

De asemenea, Sirețeanu a declarat pentru postul nostru de televiziune că învățătoarea activează de patru ani la liceul Socrate și până acum nu a avut astfel de incidente.

ION SIREȚEANU, directorul Liceului ”Socrate”: „Am avut întâlnire cu catedra, cu doamna, ne-am întâlnit cu părinții și căutăm soluția.Înțelegeți-ne și pe noi că suntem și noi oameni. Sută la sută știu că ea copiii îi iubește. Formula aceasta de a ridica vocea…sunt diferite situații.”

Părinții copiilor spun că vor merge în cadrul instituției de învățământ pentru a cere demisia profesoarei respective și totodată vor înainta o petiție către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în care vor cere ca acestei învățătoare să i se retragă dreptul de a mai preda.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Miniștrii au votat o serie de modificări la Constituția Republicii Moldova | VIDEO

Executivul a aprobat în ședința de astăzi o serie de modificări la Constituție, printre care …