Știrea zilei

Controale inopinate la Stația de Epurare din capitală și la o întreprindere de producere a băuturilor alcoolice | VIDEO update

Inspectoratul Național de Investigație a inițiat controale inopinate la Stația de Epurare din capitală, dar și la o întreprindere de producere a băuturilor alcoolice. Unitatea economică ar folosi materie primă fără acte de proveniență și care ar evacua deșeuri nocive în râul Bâc, generând poluarea mediului înconjurător.

Contactat de postul nostru de televiziune, reprezentanții Inspectoratul Național de Investigație, ne-au spus că deocamdată nu au  rezultatele.

Inspectoratul Național de Investigație urmează să examineze prin prisma cauzei penale acțiunile ilicite, pentru a stabili încălcările admise în cadrul administrării procesului tehnologic, dar și a utilizării substanțelor chimice cu o certificare dubioasă, fapt care generează poluarea mediului.

În urma investigațiilor, oamenii legii țin să elucideze activitățile ilicite ale unor persoane pentru a preveni poluarea mediului, dar și a contracara procesele nocive, ce pun sănătatea locuitorilor municipiului Chișinău în pericol, cei responsabili urmând a fi trași la răspundere.

Amintim că, Ministerul Mediului a declarat că mirosul neplăcut din Chișinău ar fi din cauza unei fabrici de alcool, care aruncă deșeurile în râul Bâc. Iar compania de stat Apă-Canal Chișinău, susține că mirosul care persistă de mai multe zile ar fi fost generat de activitatea dubioasă a unor agenți economici din capitală, care ar fi aruncat în apă tone de resturi de pește.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Fost Ministru al Sănătății: Spitalele din țară ar putea deveni adevărate pepiniere de coronavirus | VIDEO

Spitalele din țară ar putea deveni adevărate pepiniere de coronavirus, dacă toți lucrătorii medicali din …