Știrea zilei

Continuă coșmarul turiștilor blocați pe insula grecească Samothraki | VIDEO

Continuă coșmarul turiștilor blocați pe insula grecească Samothraki, din nordul Greciei, din cauză că s-a defectat feribotul. Autoritățile au anunțat că astăzi vor fi reluate cursele, dar doar pentru pasageri. Asta în condițiile în care mulți dintre turiști au venit cu mașinile personale în vacanță. Totodată, dacă porniți spre Grecia prin Bulgaria în zilele următoare, trebuie să știți că o autostradă a fost blocată din cauza unui incendiu.

Turiștii blocați pe insula Samothraki, din nordul Greciei, printre care și sute de români, au ajuns la capătul răbdării după câteva zile de așteptare a feriboturilor. Dorm și mănâncă pe unde apucă, însă refuză să părăsească portul și să plece pe insulă pentru a căuta un loc unde să se cazeze, din cauză că-și vor pierde rândul la transport.

Dar, veștile nu sunt bune, feriboturile care vor fi trimise vor transporta pe continent doar oamenii, nu și mașinile. Problemele au început acum o săptămână, când feribotul Saos 2 s-a stricat. Singura legătură cu restul continentului a rămas un vapor care putea transporta doar pasageri, nu și mașini. Vineri, autoritățile elene au anunțat că au găsit o altă navă, Azores Express, care poate transporta și vehicule și care urma să înceapă activitatea de sâmbătă. Dar la prima cursă nu a putut ajunge la destinație din cauza vremii, iar apoi s-a defectat.

De alt ghinion vor avea parte și turiștii care intenționează să pornească spre Grecia prin Bulgaria în zilele următoare. Asta pentru că autostrada Sofia – Kulata va fi închisă până luni pe tronsonul Dubnitsa – Boboshevo din cauza unui incendiu. Este vorba despre o porțiune de 22 de kilometri. Flăcările au izbucnit sub un pod, unde o companie de colectare a gunoiului depozitase ilegal tone de deșeuri. Anchetatorii trebuie să verifice acum dacă focul a afectat structura de rezistentă a podului și, implicit, a autostrăzii. Este una dintre cele mai circulate artere din Bulgaria și autostrada preferată de mii de români în drum spre Grecia.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Bărbatul care a ucis 6 oameni într-un spital din Cehia s-a sinucis înainte să fie prins de polițiști | Update

Cel puțin 6 oameni au murit după o serie de împușcături care au avut loc …