22 ianuarie 2020, miercuri
Știrea zilei

Constantin Țuțu, anunțat în căutare internațională | VIDEO

Constantin Țuțu, anunțat în căutare internațională. Asta după ce, procurorii anticorupție, au inițiat, pe numele lui, o urmărire penală pentru faptul că fostul deputat ar deține bunuri care depășesc substanțial veniturile declarate anterior de acesta. Așadar, Țuțu mai este cercetat acum și pentru îmbogățire ilicită.

Potrivit reprezentanților Procuraturii, dosarul a fost pornit acum două zile de către Procurorul General interimar, Dumitru Robu. Constantin Țuțu este urmărit penal pe faptul îmbogățirii ilicite, în perioada anilor 2014-2018. „Potrivit datelor din cadrul investigațiilor, acțiunile prejudiciabile s-au manifestat prin deținerea de bunuri care depășesc substanțial veniturile declarate de acesta în perioada menționată, inclusiv automobile și imobile de lux”, precizează oamenii legii. Totodată, procurorul general interimar a dispus ca urmărirea penală în această cauză să fie efectuată în continuare de Procuratura Anticorupție.

Reamintim că, acum o săptămână, Judecătoria Chișinau a emis un mandat de arestare pe 30 de zile pe numele acestuia. Precizăm că după instaurarea noii guvernări, Constantin Țuțu a plecat din țară și a fost văzut de mai multe ori în orașul Odessa. La fel, Țuțu mai este în prezent urmărit penal și în Federația Rusă, într-un dosar privind traficul internațional de droguri.

Astăzi Țuțu, a fost anunțat la solicitoarea Procuraturii Anticorupție în căutare internațională.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

ANI va fi verificată de către Curtea de Conturi pentru activitatea financiară din anul 2019

Curtea de Conturi a Republicii Moldova efectuează o misiune de audit la Autoritatea Națională de …