Știrea zilei

Consiliul Superior al Procurorilor: Harunjen va fi investigat pentru uzurparea puterii în stat | VIDEO Update

Consiliul Superior al Procurorilor va examina sesizarea ministrului de interne, Andrei Năstase, privind presupusa uzurpare a puterii de stat de către procurorul general demisionar Eduard Harunjen. În schimb, alte cerințe de-ale vicepremierului au fost respinse.

Deși în adresa CSP au venit și alte plângeri din partea procurorilor, privind activitatea lui Harunjen, prioritate a avut cea a ministrului de Interne.

Consiliul Superior al Procurorilor a declarat inadmisibilă sesizarea vicepremierului Andrei Năstase, prin care se solicita pornirea urmăririi penale pe numele procurorului general Eduard Harunjen, pentru depășirea atribuțiilor de serviciu, amestec în înfăptuirea justiției și corupere pasivă.

ANGELA MUTUZOC, președinta Comisiei:

„A declara inadmisibilă adresarea, ce ține de desemnarea unui procuror pentru examinarea celorlalte aspecte invocate în sesizare. A consemna că CSP nu are competenţa de a se expune asupra subiectelor doi şi trei, invocate în sesizare.”

Pe de altă parte, CSP a decis să transmită spre examinare Procuraturii Generale adresarea ministrului de Interne, partea ce ține de uzurparea puterii în stat, pentru efectuarea investigațiilor procesual-penale.

ANGELA MUTUZOC, președinta Comisiei:

„De a transmite adresarea lui Andrei Năstase, ministrul al MAI, în partea ce ține de uzurparea puterii în stat, pentru investigația procesual – penale, în cadru procesului penal nr. 2019924503.”

Deciziile au fost luate în lipsa atât a autorului sesizației cât și a reclamatului. Membrii Consiliului au declarat că CSP nu are dreptul să audieze semnatarii acestor două declarații în calitate de martori în cadrul urmăririi penale. Hotărârea va fi publicată şi este cu drept de atac.

Amitim că recent Andrei Năstase a expediat o scrisoare în adresa CSP în care a solicitat inițierea procedurii de pornire a urmăririi penale împotriva procurorului general pentru coparticipare la uzurparea puterii de stat, depășirea atribuțiilor de serviciu, amestec în înfăptuirea justiției și corupere pasivă.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Peste 10.700 de cupluri au divorțat. Cele mai predispuse au fost căsniciile cu perioada de până la cinci ani

Peste 10.700 de cupluri au divorțat în 2019. Cel puțin asta arată datele Biroul Național …