Știrea zilei

Consilierii municipali din Capitală nu au ieșit la muncă | VIDEO

După ce data trecută l-au demis din funcție pe primarul interimar al capitalei, consilierii liberali și cei socialiști nu s-au mai obosit să vină și astăzi la o nouă ședință a Consiliului. Astfel că, prima ședință, convocată după numirea noului primar interimar, Adrian Talmaci, a eșuat din lipsă de cvorum.

Locuitorii capitalei prezenți la ședința Consiliului Municipal Chișinău pentru a-și rezolva diferite probleme cu care se confruntă, au plecat la fel cum au venit. Ei au așteptat aleșii locali mai mult de o jumătate de oră, dar… în zadar. Aceștia așa și nu și-au făcut apariția. Reprezentanții primăriei fiind nevoiți să-și ceară scuze pentru această situație.

VITALIE VOZNOI, activist civic:

„Nu știu ce a conținut acordul dintre PSRM și Partidul Liberal, prin care l-au demis pe Codreanu și pe Grozavu, dar, cert este că multe proiecte și voturi se vor face fără audieri publice obișnuite. Astăzi, circa 15 documente normative urmau a fi discutate, însă, inclusiv din cauza domnului Talmaci, acestea nu au putut fi discutate public.”

Reamintim că, la 15 iunie, câțiva consilieri socialiști și liberali, și-au exprimat neîncrederea față de primarul interimar al capitalei. După aceasta, Consiliul Municipal i-a demis pe Ruslan Codreanu și pe viceprimarul, Nistor Grozavu. Acum, funcțiile primarului le îndeplinește temporar, Andrian Talmaci, care era secretarul interimar al consiliului. Doar că, el nu a reușit să adune consilierii la locul de muncă, nici măcar la prima sa ședință.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

PPDA vrea candidat comun din partea forțelor europene pentru alegeri în circumscripția Hîncești | VIDEO

Platforma ”Demnitate și Adevăr” va înainta propriul candidat la funcția de deputat în circumscripția N.38 …