Știrea zilei

Consilierii municipali ai Partidului Politic ”ȘOR” au depus un denunț la Procuratura Anticorupție împotriva alesului local din partea PSRM Vasile Chirtoca. Din ce cauză? | VIDEO

Consilierii municipali ai Partidului Politic ”ȘOR” Valerii Klimenko și Serghei Burgudji au depus un denunț la Procuratura Anticorupție împotriva alesului local din partea PSRM Vasile Chirtoca. Aceștia îl acuză că beneficiind de sprijinul fracțiunii din care face parte, socialistul a intrat în posesia unui teren din proprietatea municipalității și a prejudiciat bugetul capitalei.

Potrivit consilierilor municipali din partea Partidului „ȘOR”, tranzacțiile de procurare a terenului cu o suprafață de opt ari au fost efectuate prin intermediul unei întreprinderi în care Consiliul Municipal Chișinău deține 40 la sută din capitalul statutar, iar compania care îi aparține lui Chirtoca ar avea pachetul majoritar. Aleșii locali au semnalat în repetate rânduri despre această problemă, iar, după cum au anunțat naterior, s-au adresat instituțiilor de drept pentru a cere tragerea la răspundere a lui Chirtoca.

Valerii Klimenko, consilier CMC, Partidul Politic Șor: „Am înaintat la Procuratura Anticorupție un pachet cu documente, cerere de a intenta dosar penal pentru lucrurile care noi le-am formulat și sunt confirmate de anumite acte, pe care noi le-am depus astăzi, împreună cu cererea noastră”.

Aleșii mai spun că în urma tranzacției, bugetul capitalei a fost prejudiciat cu peste patru milioane de lei. Consilierii Partidului „ȘOR” susțin că vor insista pentru a li se face dreptate chișinăuienilor.

Valerii Klimenko, consilier CMC, Partidul Politic Șor: „Noi nu vom permite ca chișinăuienilor să le fie încălcate drepturile. Nu vom permite încălcările care s-au făcut de-a lungul anilor la Consiliul Municipal Chișinău. Sunt documente care arată că bugetul municipal Chișinău a suferit prejudicii enorme și vrem ca acest lucru să fie demonstrat”.

Denunțul celor doi consilieri a fost recepționat de reprezentanții Procuraturii, fapt confirmat prin semnătura depusă pe pachetul de acte.

Contactat de noi, consilierul PSRM Vasile Chirtoca nu a răspuns la telefon pentru a ne oferi o reacție.

Amintim că aproximativ acum două luni, consilierul din partea Partidului Politic „ȘOR” Valerii Klimenko a propus ca socialistul Vasile Chirtoca să fie demis din funcția de președinte al Comisiei pentru construcții, arhitectură și relații funciare a primăriei Chișinău. Inițiativa a fost lansată în cadrul unei ședințe a Consiliului Municipal Chișinău. Potrivit lui, Chirtoca își permite să facă abuz de statutul de ales local în scopuri personale, încălcând astfel interesele legitime ale locuitorilor Capitalei. Totodată, Klimenko a încercat să creeze o comisie care să investigheze cum s-a întâmplat ca proprietatea capitalei să fie cumpărată tot de municipalitate, însă propunerea a fost blocată de majoritatea din CMC.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Laboratoarele medicale private din capitală au fost luate cu asalt de moldoveni pentru a se testa la COVID-19 | VIDEO

Laboratoarele medicale private din capitală au fost luate cu asalt de moldoveni. În fiecare zi, …