Știrea zilei

Consilierii din CMC și-au majorat indemnizațiile de ales local de la 2000 la 3500 de lei, ignorînd proiectul Partidului „ȘOR” | VIDEO

Aleșii locali din cadrul Consiliul Municipal Chișinău și-au majorat indemnizațiile de la 2000  la 3500 de lei. Decizia a fost votată la ultima ședință a CMC. Consilierii municipali din partea Partidului „ȘOR” Valeri Klimenko și Serghei Burgudji s-au pronunțat categoric împotrivă.

Ei au chemat colegii să renunțe la aceste indemnizații, iar banii să fie direcționați spitalelor, care, în prezent, fac față cu greu fluxului mare de pacienți. Cei doi consilieri au adus drept exemplu Consiliul municipal și cel raional din Orhei, unde, la inițiativa lui Ilan Șor, liderul Partidului „ȘOR”, aleșii locali beneficiază de o plată simbolică de un leu.
Indemnizațiile consilierilor sunt direcționate către proiectele sociale și de infrastructură.

Potrivit unui comunicat postat de Partidul „ȘOR”, majoritatea consilierilor din Chișinău au respins propunerea respectivă, votând pentru ca să-și majoreze indemnizațiile. În context, Valeri Klimenko a calificat drept ipocrit și egoist gestul, subliniind că scopul aleșilor locali este „să lucreze în folosul orășenilor, dar nu să câștige bani”.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Peste 10.700 de cupluri au divorțat. Cele mai predispuse au fost căsniciile cu perioada de până la cinci ani

Peste 10.700 de cupluri au divorțat în 2019. Cel puțin asta arată datele Biroul Național …