Știrea zilei

Consilierii CMC din partea Partidului „ȘOR” cer colegilor să renunțe la indemnizația de două mii de lei | VIDEO

Proiectele care au prins viață la Orhei sunt aduse și în Consiliul Municipal Chișinău. O inițiativă a consilierilor Partidului „ȘOR” prin care se propune ca aleșii municipali să fie remunerați cu doar un leu pentru fiecare ședință la care participă, a fost inclus pe ordinea de zi a ședinței CMC. Autorii documentului spun că ar fi bine ca ca și aleșii din capitală să urmeze exemplul celor din Orhei, iar din banii economisiți să fie finanțate proiectele sociale.

Proiectul propus de consilierii Partidului Politic „ȘOR” prevede ca aleșii municipali să fie plătiți din buget cu suma simbolică de un leu pentru participarea la fiecare ședință, în loc de 2000 de lei, cât primesc în prezent. Consilierul Valerii Klimenko susține că astfel vor fi economiste sume substanțiale, care vor putea fi direcționate pentru finanțarea proiectelor sociale locale sau soluționarea altor probleme cu care se confruntă locuitorii capitalei.

VALERII KLIMENKO, consilier CMC, Partidul Politic „ȘOR”:”Partidul Politic „ȘOR” a propus, cum au făcut în Orhei consilierii municipali, în mână se dă câte un leu, ceilalți bani sunt redirecționați în cadrul unui fond pentru susținerea proiectelor în municipiu. De exemplu, acești bani economisiți ar putea fi alocați pentru ca un număr mai mare de oameni să beneficieze de proteze dentare, dar și pentru mai multe proiecte sociale.”

Inițiativa a fost inclusă pe ordinea de zi și urmează a fi dezbătută în ședință. Totodată, un alt proiect prin care aleșii locali din partea Partidului „ȘOR” le propun colegilor din Consiliu să renunțe la alocațiile pentru activitatea în cadrul întreprinderilor municipale, la fel, a fost acceptat și urmează a fi discutat la ședința CMC. Potrivit lui Valerii Klimenko, unul dintre autorii inițiativei, de regulă, activitatea aleșilor în cadrul acestor instituții este una formală, dar, în schimb, sunt remunerați lunar cu mii de lei. Consilierul din partea Partidului „ȘOR” propune ca acești bani să fie direcționați în Fondul de proteze dentare oferite gratuit pentru pensionari.

Încă în luna decembrie, anul trecut, Consilierii Municipiului Orhei, la inițiativa celor din partea Partidului Politic „ȘOR”, au adoptat decizia ca aleșii locali să fie plătiți din buget cu suma simbolică de 1 leu pentru participarea la fiecare ședință. Banii economisiți sunt distribuiți pentru proiecte sociale, de caritate și de dezvoltare a oraşului. Suma se ridică la aproximativ 60 de mii de lei pe an.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Peste 10.700 de cupluri au divorțat. Cele mai predispuse au fost căsniciile cu perioada de până la cinci ani

Peste 10.700 de cupluri au divorțat în 2019. Cel puțin asta arată datele Biroul Național …