Știrea zilei

CONGRESUL MONDIAL EVREIESC SALUTĂ STRĂMUTAREA AMBASADEI MOLDOVEI LA IERUSALIM | VIDEO

Ambasada Republicii Moldova din Israel va fi transferată de la Tel Aviv la Ierusalim. O decizie în acest sens a fost adoptată ieri seara de către Guvernul condus de Pavel Filip. Congresul Mondial Evreiesc și Coaliția națională pentru susținerea evreilor din Eurasia salută decizia.

Potrivit directorului executiv și vicepreședintelui CME, Robert Singer, citat de un comunicat de presă: `Congresul Mondial Evreiesc salută decizia Guvernului R. Moldova de a strămuta ambasada țării noastre din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Guvernul Moldovei a luat o decizie salutabilă în afirmarea încrederii sale în Statul Israel și confirmarea relațiilor sale bilaterale puternice în recunoașterea publică a Ierusalimului în calitate de capitală de drept a Israelului. ”

Decizia este considerată drept un gest pozitiv față de descendenții multor evrei din Moldova, care sunt stabiliți acum în Israel și care simt în continuare legături față de țara care le-a fost casă.

”Acestea sunt relații care se extind dincolo de cele guvernamentale, inclusiv la cele publice și personale”, a adăugat Singer.

Un mesaj similar a fost transmis și de Coaliția națională pentru susținerea evreilor din Eurasia. Președintele NCSEJ, Daniel Rubin, și-a exprimat sprijinul față de decizia adoptată ieri seara de către Guvernul condus de Pavel Filip.

  •  
  •  
  • 1
  •  

Citește și

Tauber a mers la Valea Morilor din Chișinău pentru a arăta cât de porcește se comportă Dodon cu orheienii

Deputata Partidului “ȘOR”, Marina Tauber a mers astăzi în parcul Valea Morilor din Chișinău pentru …