22 februarie 2020, sâmbătă
Știrea zilei

Congresul Comunităţilor Ruse din Moldova anunță un concurs pentru elevi. Învingătorii vor merge la mare | VIDEO

Congresul Comunităţilor Ruse din Moldova invită elevii claselor a 7-a – a 11-a din toate liceele din țară să participe la concursul privind istoria Rusiei, întitulat ”Frontierele Libertății”. Competiția se organizează al 16-lea an consecutiv, iar în acest an este dedicată aniversării a 75 de ani de la eliberarea fascistă, mai exact în memoria eroilor care au luptat pentru libertatea de care ne bucurăm astăzi. La final, învingătorii vor fi premiați.

Potrivit președintelui Congresului Comunității Ruse în Moldova, Valeri Klimenko, doritorii de a se înscrie în concurs trebuie să privească mai întâi documentarul rus, «Osvobojdenie», realizat de scenaristul rus Iurii Ozerov, o mare realizare cinematografică, cunoscută și apreciată la nivel mondial. Și asta deoarece întrebările concursului vor fi formulate în baza acestui film. La fel, participanții trebuie să cunoască îndeaproape istoria Rusiei. Competiția se va desfășura în două etape.

VALERI KLIMENKO, președintele Congresului Comunităților Ruse din Moldova: Prima etapă a concursului este de la distanță. Participanții pot răspunde la întrebări, utilizând internetul, folosindu-se de ajutorul părinților, al profesorilor, prietenilor. În baza rezultatelor primei etape, învingătorii vor fi invitați la Chișinău, unde se va desfășura a doua etapă a concursului.

Deși tematica diferă de la an la an, scopul concursului rămâne același.

VALERI KLIMENKO, președintele Congresului Comunităților Ruse din Moldova: Scopul principal al concursului este de a copiii, dar și părinți să învețe istoria Rusiei. Concursul se desfășoară al 16-lea an consecutiv. Se schimbă temele, dar esența este aceeași. 

Detaliile despre înscrierea în concurs le puteți găsi, accesând site-ul (afișat pe ecran) ric.krorm.ru. Finaliștii concursului privind cunoașterea istoriei Rusiei se vor alege cu diplome și foi de odihnă pe litoralul mării.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Încă 15.000 de euro din bugetul de stat pentru CEDO să radieze de pe rol câteva dosare

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a pronunțat deciziile de radiere de pe rol în cauzele …