22 februarie 2020, sâmbătă
Știrea zilei

Confirmat! Procuratura a deschis dosar penal pe numele unui deputat PDM | VIDEO Update

Procuratura Generală a intentat un dosar penal pe numele deputatului democrat Sergiu Sîrbu. Șeful Procuraturii Generale, Alexandr Stoianoglo, confirmă că Sîrbu are un dosar penal, dar declară că nu știe de ce este bănuit deputatul PDM. Contactat de noi, Sîrbu spune că nu poate să ofere mai multe detalii în acest caz, nici măcar în care dosar este vizat.

Potrivit procurorului general, Alexandr Stoianoglo, Procuratura Generală a inițiat o cauză penală pe numele democratului Sergiu Sîrbu, însă Stoianoglo susține că nu cunoaște detalii despre dosar, întrucât acesta se află în gestiunea Procuraturii Anticorupție.

ALEXANDR STOIANOGLO, procuror general: În privința lui a fost pornit un dosar penal de către procurorul general interimar, Dumitru Robu, acum trei luni. Eu am aflat despre acest dosar recent, acum două zile. Contactat de noi, deputatul PDM Sergiu Sîrbu a recunoscut că Procuratura Generală a inițiat mai multe dosare pe numele său și că a fost invitat la Procuratură pentru audieri.

SERGIU SÎRBU, deputat PDM: Eu am aflat de existența acestui dosar ieri, atunci când am fost sunat de procuror și invitat la procuratură. Știu doar că am calitatea de bănuit. Despre ce dosar – nu cunosc încă. Eu din start vreau să afirm cu toată certitudinea că nu am comis nicio faptă ilegală, sunt gata să demonstrez acest lucru.

Sergiu Sîrbu a spus că săptămâna viitoare va merge la Procuratură pentru a oferi explicații, în dosarul în care ar fi vizat. Chiar dacă democratul admite că ar putea fi reținut de organele de drept la următoarea ședință a Parlamentului, procurorul general, Alexandr Stoianoglo susține că reținerea deputaților se face doar după adresarea procurorului general în Parlament. Potrivit lui, deocamdată nu există niciun demers privind reținerea deputatului democrat, Sergiu Sîrbu.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Încă 15.000 de euro din bugetul de stat pentru CEDO să radieze de pe rol câteva dosare

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a pronunțat deciziile de radiere de pe rol în cauzele …