15 august 2020, sâmbătă
Știrea zilei

Condiții insalubre pentru produse care urmau să ajungă pe mesele oamenilor | VIDEO

Condiții insalubre și fără niciun document de proveniență sau calitate, pentru produse care urmau să ajungă pe mesele oamenilor. Peste 70 de kilograme de carne și de produse din carne se vindeau chiar pe trotuar. Acestea sunt rezultatele în urma unor verificări în ajunul sărbătorilor de Paște, într-o piață improvizată din capitala de nord a țării.

În urma controlului, s-au constatat mai multe încălcări la comercializarea cărnii de porc.

Vânzătorii nu respectau normele de igienă și condițiile de păstrare a produselor la locul de comercializare.

Aceștia nu aveau documente care ar confirma proveniența și calitatea produselor și nici nu marcau corect și complet produsele alimentare expuse spre vânzare.

De asemenea, comercianții nu respectau regimul de temperatură în timpul comercializării produselor. Aceștia au fost sancționate contravențional de către Ofițerii Serviciului Investigare și Fraude Economice a Inspectoratului de Poliție Bălți.

Cele 72 kg de carne au fost ridicate și transportate la unitatea autorizată de prelucrare a deșeurilor din municipiul Bălți.

Specialiștii din cadrul Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor îndeamnă oamenii să procure carnea în stare proaspătă și numai în locuri autorizate: măcelării, magazine alimentare, locuri special amenajate în pieţe, dar și să tragă atenţia la prezenţa ştampilei de control sanitar-veterinar.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

COVID-19: 396 de cazuri noi au fost înregistrate, șase oameni au pierdut lupta cu virusul. Printre victime este și un medic, soția căruia a murit din cauza coronavirusului | VIDEO

396 de cazuri de infecție cu noul coronavirus au fost înregistrate astăzi, astfel bilanțul persoanelor …