Știrea zilei

Concursul pentru selectarea procurorului general, lansat | VIDEO Update

Ministerul Justiției a lansat concursul de preselecție a candidaților pentru funcția de procuror general. Cei interesați își pot depune dosarele până la data de 20 octombrie. Preselecția candidaților va consta din două etape: competiția dosarelor depuse și interviul.

Candidații la funcția de procuror general trebuie să întrunească mai multe condiții, inclusiv să se bucure de o reputație ireproșabilă și să aibă o experiență profesională de cel puțin 10 ani în domeniul dreptului, dintre care 5 ani în funcția de procuror sau judecător, ori 8 ani în funcția de avocat sau ofițer de urmărire penală. Totodată, la concurs nu pot participa persoanele care în ultimii 3 ani au fost membri sau au desfășurat activități în cadrul unui partid politic sau al unei organizații social-politice sau au fost membri ai Consiliului Superior al Procurorilor în ultimele 6 luni.

Candidații pot depune dosarul personal la sediul Ministerului Justiției, prin poștă sau prin e-mail.

Amintim că, recent, Consiliul Superior al Procurorilor a stopat concursul pentru suplinirea funcției de procuror general. Astfel, dosarele depuse au fost anulate și restituite candidaților. Acțiunile au fost întreprinse în contextul adoptării în Parlament a noii Legi a procuraturii. Potrivit ultimelor modificări la legea respectivă, candidatul la funcția de procuror general nu este ales doar de Consiliul Superior al Procurorilor. În prima etapă, el va trebui să treacă de preselecția organizată de Ministerul Justiției. Lista candidaților care vor fi preselectați va fi transmisă Consiliului Superior al Procurorilor, iar acesta va alege un candidat pe care îl va propune pentru numire șefului statului.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Inspectoratul General de Patrulare a lansat o campanie împotriva încălcărilor în trafic | VIDEO

După două luni în care s-au ocupat mai mult de prevenirea răspândirii infecției cu noul …