22 februarie 2020, sâmbătă
Știrea zilei

„DFM” îl acuză pe premierul Ion Chicu de exercitare a presiunilor asupra mediului de afaceri | VIDEO Update

Compania „Duty Free Moldova” SRL a transmis o scrisoare adresată prim-ministrului Ion Chicu în care și-a exprimat indignarea în legătură cu declarațiile premierului, privind intențiile autorităților de a contribui la încheierea activității compaaniei, care este de altfel cel mai mare operator Duty Free din Moldova. Declarațiile premierului au fost făcute, recent, într-un interviu acordat postului de radio „Europa Liberă”. Contactat de noi, consilierul premierului, Vitalie Dragancea, ne-a spus că va veni mai târziu cu o reacție la acest subiect.

 „Considerăm că în acest caz este vorba despre o urmărire abuzivă a companiei „DFM” SRL, fără o justificare juridică”, se arată în scrisoare. De asemenea, se menționează că declarațiile premierului sunt părtinitoare, încalcă libertatea comerțului și a afacerilor și creează condiții nefavorabile pentru desfășurarea afacerilor.

”Declarațiile premierului aduc atingere și celor peste 400 de angajați ai companiei și familiilor acestora. În scrisoare se menționează că, numai anul trecut, în magazinele „DFM” SRL au fost vândute peste 2,3 milioane de unități de produse moldovenești în sumă de peste 200 milioane lei și au fost achitate taxe și impozite la bugetul de stat în sumă de peste 105 milioane de lei.” se mai arată în comunicatul companiei.

DFM s-a plâns că declarațiile premierului „aduc prejudicii enorme reputației „DFM” SRL, atât pe plan intern, cât și pe plan internațional”. ”Mulți parteneri externi ai companiei s-au arătat îngrijorați de declarațiile premierului”, se mai menționează în scrisoare. Amintim că, într-un interviu pentru europalibera.org, la întrebarea ”ce facem cu Duty-free-urile”, Ion Chicu a dat de înțeles că în 2022, autoritățile vor contribui la încheierea activității „DFM” SRL.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Andrian Candu:  Revenirea primarilor democrați în PDM s-ar fi făcut prin presiuni

Președintele grupului parlamentar „Pro Moldova”, Andrian Candu, sugerează că revenirea primarilor democrați de la Dondușeni în …