Știrea zilei

Compania concesionară a aeroportului din Chișinău amenință R.Moldova cu judecată | VIDEO

Compania concesionară a aeroportului din Chișinău anunță că se va adresa în instanță pentru a-și garanta investiția sub protecția dreptului internațional, invocând persecuții politice din partea autorităților moldovenești.

„Chemăm la un arbitraj amiabil pentru această dispută care a survenit între Republica Moldova și proprietarul concesiunii aeroportului. Am notificat toate autoritățile de vârf, inclusiv premierul, că prin eșecul de a înceta persecuția politică și de a redresa situația prin alte canale, nu ne va rămâne o altă alternativă decât să ne adresăm în instanță bazându-ne pe Tratatul Bilateral de Investiții, care garantează securitatea investițională sub protecția dreptului internațional”, se arată într-un comunicat de presă al NR Investments Ltd, companie care deține concesiunea asupra aeroportului din Chișinău, potrivit portalului Agora.

Acum două săptămâni, președintele Dodon a enumerat două căi prin care Aeroportul internațional Chișinău poate reveni în gestiunea statului. Una fiind prin anularea contractului de concesiune.

O săptămână mai devreme, Agenția Proprietății Publice chemase NR Investments Ltd în judecată. Premierul Maia Sandu a declarat atunci că scopul litigiului urmează a fi recunoașterea nulității contractului prin care a fost concesionat Aeroportul Internațional Chișinău.

La 4 septembrie curent, Guvernul a abrogat mai multe hotărâri, aprobate în perioada 2012-2013, care au condus la concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Andrian Candu a publicat două fotografii: Ștefan Gațcan – 2 poze, 2 stări | VIDEO

Ștefan Gațcan apare într-o poză alături de deputații din PRO Moldova. Andrian Candu a publicat …