Știrea zilei

Colectarea deșeurilor, noua afacere a fratelui lui Igor Dodon și a fiului procurorului general rus | VIDEO

Fratele președintelui Republicii Moldova a devenit din nou partener de afaceri cu fiul procurorului general rus. Igor Ceaika și Alexandru Dodon au devenit coproprietari ai unei companii ce se va ocupa de colectarea și prelucrarea deșeurile industriale, inclusiv cele  radioactive.

Potrivit portalului rus de știri RBC, Igor Ceaika va deține 40% din acțiunile companiei, iar Alexandru Dodon, va deține 10 la sută din acțiuni. Alte 50% vor fi deținute de către un alt partener de afaceri al fiului procurorului general al Rusiei, Alexander Ponomariov. Compania a fost înregistrată la 30 august curent, iar principala activitate este colectarea deșeurilor nepericuloase, precum și a celor periculoase. Igor Ceaika a confirmat pentru RBC crearea unei noi companii și  participarea la capitalul său a lui Alexandru Dodon, refuzând să ofere alte detalii.

Cât ţine de afacerile anterioare ale lui Alexandru Dodon în comun cu Igor Ceaika, în luna iulie, cei  doi au început să colaboreze în domeniul construcţiilor.

Reamintim că recent Parlamentul Republicii Moldova a aprobat un proiect de lege ce prevede arderea deșeurilor. Proiectul a fost criticat dur de ecologişti, care cred că este o decizie  periculoasă pentru sănătatea oamenilor.

Familia preşedintelui Igor Dodon ar avea legături strânse cu Igor Ceaika. Cel puțin asta relevă un articol al Centrul Român pentru Jurnalism de Investigație publicat în august 2017.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Expert economic: Moldova se va confrunta cu o nouă criză economică, pe fundalul pandemiei de COVID-19 | VIDEO

Republica Moldova se va confrunta cu o nouă criză economică pe fundalul pandemiei de coronavirus. …