Știrea zilei

Codul Galben de secetă hidrologică, prelungit

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a prelungit până la 20 august Codul Galben de secetă hidrologică, transmite moldpres.

Hidrologii atestă secetă în râurile și lacurile din Republica Moldova, din cauza lipsei precipitațiilor și a temperaturilor înalte. „Solicităm agenților economici și populației să consume rațional resursele de apă”, se arată într-un comunicat al instituției.

De asemenea, după o perioadă de caniculă, următoarele zile vor fi mai răcoroase, cu valori termice sub 30 de grade, însă, de duminică, 18 august, arşiţa va reveni. În perioada de referinţă ploi nu se aşteaptă.

În contextul arşiţei şi secetei stabilite în ţară, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a atenţionat populaţia asupra respectării regulilor antiincendiare. Pompierii au solicitat cetăţenilor să nu aprindă vegetaţia uscată şi resturile menajere, să evite aprinderea rugurilor şi a miriştilor, iar în caz de incendieri, fie şi neînsemnate, să apeleze la 112. Totodată, în cazul în care în păduri sau teritorii adiacente vor fi observate situaţii ieşite din comun, specialiştii Agenţiei „Moldsilva” roagă să fie contactați la linia fierbinte 022 211 311.

Сod Galben de secetă hidrologică se emite în cazul când debitul apei atinge  cote  de 50% şi  mai  joase din norma multianuală.

  •  
  •  
  • 1
  •  

Citește și

Colectarea ilegală a banilor în şcoli şi grădiniţe, interzisă

Şefa-adjunct a Direcţiei generale educaţie tineret şi sport Chişinău Viorica Negrei spune că a fost …