Știrea zilei

Cod roşu de CANICULĂ în ziua de Crăciun. Unde vor fi așa temperaturi

Meteorologii au emis cod roşu de caniculă în ziua de Crăciun pentru cea mai mare parte a Australiei, unde temperaturile vor urca până la 47 de grade Celsius în unele zone, cu 12 grade peste temperatura medie a lunii decembrie, informează cotidianul The Guardian.

Mai multe alerte de caniculă şi incendii de vegetaţie au fost emise de autorităţi pentru statele Australia de Vest, Australia de Sud, Victoria şi Tasmania, scrie libertatea.ro.

Meteorologii estimează că temperatura record de 47 de grade se va înregistra chiar în ziua de Crăciun, în oraşul Fitzroy Crossing din regiunea Kimberley, Australia de Vest.

La Adelaide, capitala statului Australia de Sud, se estimează că temperatura maximă va urca până la 41 de grade în această săptămână.

Serviciul de Ambulanță a emis un avertisment pentru perioada de Crăciun și a suplimentat numărul de medici, paramedici, asistente medicale și personalul din call center, din cauza temperaturilor extreme care se anunţă în perioada următoare.

Aceste schimbări climatice extreme ar putea fi şi cauza unor mutaţii genetice produse la diverse vieţuitoare, un exemplu fiind creatura bizară cu zeci de tentacule pestriţe găsită pe o plajă din Australia.

În Sydney, temperaturile sunt prognozate să ajungă la 34C în zonele urbane, 38C în Parramatta și 41C în Penrith și Richmond.

 

  • 5
  •  
  •  
  •  

Citește și

Primul oraș din China care interzice consumul de câini și de pisici

Oraşul chinez Shenzhen a dispus interzicerea consumului câinilor şi pisicilor, măsura fiind luată în cadrul …