Știrea zilei

Coaliția de guvernare ACUM-PSRM, criticată dur de mai mulți oficiali | VIDEO

La 100 de zile de la formarea coaliției de guvernare, ACUM-PSRM, aceasta a fost dur criticată de mai mulți oficiali. Demnitarii susțin că actuala coaliție nu poate face față problemelor cu care se confruntă astăzi Republica Moldova.

Mai mulți oficiali s-au întrunit într-o conferință pentru a analiza succesele dar și eșecurile noii guvernări. Printre aceștea era și fostul președinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, care  spune că actuala guvernare este una neprofesională.

VLADIMIR VORONIN fostul președinte al Republicii Moldova: „Perspectivele Moldovei sunt ruinate de neprofesionalismul echipei create prin cunoștințe prin prietenie a guvernării și după asta ei stau spate la spate ca să se apere. Dacă și acum lucrurile stau așa atunci nimic nu se va schimba.”

Voronin a mai adăugat că o persoană revenită din străinătate nu va putea rezolva problmele cu  care se confruntă acum Republica Moldova.

VLADIMIR VORONIN fostul președinte al Republicii Moldova: „Nu poți să aduci omul care nimic niciodată nu a făcut, nimic și cu nimeni nu a condus, să îl numești pe o oarecare funcție doar pentru că e în această echipă și pentru că el în timpul potrivit s-a aflat în locul potrivit, și această echipa formată din trei emisari, unul din America, altul din Moscova și al treilea de la Bruxelles a făcut această echipă. Acum noi nu trebuie să vorbim despre ceea ce se va întâmpla în următoarele 100 de zile, dar despre când această echipă va pleca și ce va fi mai departe.”

În același timp, fostul ministru al economiei, Alexandru Muravschi, susține că această coaliție de  guvernare a fost creată forțat cu ajutorul partenerilor externi.

ALEXANDRU MURAVSCHI fost ministru al Economiei: „Noi vorbim despre coaliție, din punctul meu de vedere nu e nicio coaliție, nu e nici măcar o căsătorie din interes.  Trei subiecți,  dintre care doi se urăsc unul pe altul, sau pomenit în situația că trebuie să trăiască într-un apartament cu ajutorul partenerilor externi.”

Totodată, deputatul în Parlament din partea Blocului ACUM,  Vladimir Bolea se eschivează să  vorbească despre succesele coaliției și spune că aceasta trebuie să fie privită în perspectivă.

VLADIMIR BOLEA deputat din partea blocului ACUM: „Eu cred că acestă coaliție are cel puțin un viitor bun, pentru următorii patru ani, dar totul depinde de mai mulți factori foarte importanți. Totul depinde de faptul cum această coaliție  va reacționa la schimbările care se petrec în societate, noi vorbim despre Republica Moldova.”

Am încercat să discutăm cu mai mulți deputați socialiști, aceștia însă nu ne-au răspuns la  telefon. Doar unul din ei, Oleg Lipski a declarat că nu oferă comentarii prin telefon.

În același timp, nici purtătorul de cuvânt al PSRM nu ne-a răspuns la telefon pentru a ne oferi o reacție. Iar purtătorul de cuvânt al președintelui a declarat că Igor Dodon a făcut declarații, ieri, de la tribuna Parlamentului. Șeful statului a spus că este nemulțumit de actualul guvern și i-a propus  să-și schimbe agenda de priorități.

La data de 8 iunie 2019 a fost creată o coaliție de guvernare, prin semnarea acordului între Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și Blocul electoral ACUM. Acest acord   a fost  resemnat la data de 16 septembrie curent.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Măsurile luate de Chișinău sunt extinse în stânga Nistrului

Toate măsurile întreprinse de autoritățile de la Chișinău sunt extinse în stânga Nistrului. Viceprim-ministra pentru …