Știrea zilei

CNAS a lansat un Centru de Apel specializat

Casa Naţională de Asigurări Sociale (CNAS) a lansat astăzi un Centru de Apel specializat. Astfel persoanele care au întrebări ce ţin de stabilirea, calcularea sau plata indemnizaţiilor pentru incapacitate temporară de muncă, pot obţine informaţii la numărul de telefon 022 257 777.

Centrul de Apel va avea un program de lucru de luni până vineri, între orele 8.00-17.00. Centrul de Apel va putea fi apelat la tarif ordinar de la telefonul fix sau mobil din orice localitate a Republicii Moldova sau din străinătate.

Reamintim, că din 1 iulie, curent, conform modificărilor operate în legislaţie, casele teritoriale de asigurări sociale (CTAS) stabilesc, calculează şi plătesc indemnizaţiile pentru incapacitatea temporară de muncă din contul bugetului asigurărilor sociale de stat (BASS), începând cu a şasea zi de incapacitate temporară de muncă. Aceasta se referă la boli obişnuite sau la accidente nelegate de muncă. Prestaţiile menţionate se achită de către CNAS direct beneficiarilor prin intermediul prestatorilor de servicii de plată.

Centrul de Apel este organizat din mijloacele băneşti a CNAS şi este unul experimental. Vom fi foarte recunoscători pentru propunerile de perfecţionare a activităţii acestui centru. 

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Tragedie la Ungheni. Copil de doi ani, găsit înecat într-o grădină inundată de apele Prutului

Un copil de numai doi anișori a murit, după ce s-ar fi înecat în grădina …