Știrea zilei

CNA îl caută pe Plahotniuc și după numele Vladislav Novak în SUA, România și Marea Britanie | VIDEO update

Vlad Plahotniuc va fi căutat și după numele de Vladislav Novak. După ce au solicitat „Interpol-ului” să-l anunţe în căutare internațională pe fostul lider democrat, învinuit de spălare de bani în proporții deosebit de mari, organele de drept din Chișinău îl caută și în baza celei de-a doua identități. Autoritățile au expediat solicitări în câteva țări.

Centrul Național Anticorupție a întreprins toate măsurile pentru a-l reține pe ex-liderul Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc. Cel puțin asta reiese dintr-un șir de informații publicate de către CNA, potrivit cărora fostul deputat a fost dat în căutate națională pe data 10 octombrie.

Cum cinci zile mai târziu la CNA a ajuns și mandatul judecătoresc emis de către Procuratura Anticorupție pe numele lui Plahotniuc, pe 17 octombrie a fost expediată Centrului cooperare poliţienească internaţională cererea de anunţare în căutare internaţională cu scopul de arestare şi extrădare a acestuia. Tot în aceeași zi a fost sesizat și MAI, în vederea anunţării în căutare interstatală a învinuitului.

Ulterior, pe 18 octombrie, CNA a trimis un anunţ de căutare și pe canalele Interpol, instituție, care la începutul acestei luni încă nu întreprinsese nimic în acest sens, potrivit șefului statului Igor Dodon.
Totodată, pe 31 octombrie, CNA a cerut ajutorul autorităților române să confirme sau să infirme dacă Plahotniuc, care are și cetățenie română, s-a aflat pe teritoriul țării vecine.

De asemenea, pe 4 decembrie 2019, în scopul orientării autorităţilor competente în vederea identificării locului aflării învinuitului au fost expediate demersuri şi la Ambasadele Angliei şi a Americii din Moldova. Suplimentar, la 10 decembrie, CNA a sesizat Centrul Cooperare Poliţienească Internaţională, Ambasadele României, Americii şi Angliei din Moldova despre faptul că învinuitul deţine încă o identitate cu acte valabile, eliberată pe numele Novak Vladislav.

Avocatul lui Vladimir Plahotniuc, Vladislav Roșca, ne-a spus că nu cunoaște nimic despre o a doua identitate a lui Plahotniuc.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Partidul ȘOR cere ca subvențiile de stat ce îi reveneau să fie alocate în fondul pentru combaterea Coronavirusului

Partidul „ȘOR” salută inițiativa formațiunilor politice parlamentare de a dona subvențiile de stat pentru combaterea …